Nieuws Recreatie en toerisme

Jonge ondernemer Indy (20) maakt ‘grotemensenfeesten’ als bruiloft ook voor kinderen leuk

Je koters meenemen naar een huwelijksfeest of jubileum lijkt niet ideaal en een oppas is niet altijd een optie. De jonge ondernemer Indy Mol (20) bedacht een oplossing: een speelplaats - in stijl - op locatie.

Lieke Muller (AD) 10 mei 2023

Indy Mol ballenbad liggend

Indy Mol uit Almelo zorgt voor passend speelmateriaal tijdens bruiloften en andere feesten. Foto: Rikkert Harink

De aanhangers worden opgehaald, de speeltoestellen ingeladen. Indy gaat met haar vader op weg naar een klant. De ballenbak gaat zoals gewoonlijk mee, want die is favoriet. Het opzetten van de speelplaats neemt vaak een half uur in beslag. Met haar bedrijf Playground By Indy hoopt ze zowel ouders als kinderen een mooie dag te geven. Als alles klaarstaat wordt ze blij, aldus de 20-jarige tegen het AD. „Als ik de ouders zie ontspannen en de kinderen spelen, heb ik mijn taak volbracht.”

Als klein meisje wist ze al dat ze ooit voor zichzelf wilde beginnen. Waarschijnlijk iets met kleding, fantaseerde Indy vroeger. Een eigen kledinglijn, een winkeltje of webshop als ze ouder was. Maar zelfstandig ondernemen, al op je twintigste? Je moet het durven. „Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik speelplaatsen op locatie zou gaan verhuren, had ik het niet geloofd.”

''Ik heb gekozen voor materialen en kleuren die passen bij bruiloften, doopsels of evenementen. Het mag best een chique en nette uitstraling hebben''

Indy Mol, eigenaar Playground By Indy

Indy haar oog viel voortdurend op kinderen die het niet naar hun zin hadden

De bruiloftenwereld kent ze intussen op haar duimpje. Jaren stond ze op trouwerijen. Als hulp naast de photobooth, waarmee ze een extra zakcentje verdiende. Haar oog viel voortdurend op de kinderen die het niet naar hun zin hadden. „Ik zag ze van verveling onder de tafels kruipen. Ik dacht: waarom is er op zo’n ‘grote mensenfeest’ niet iets voor kinderen?”

Ze dacht: tegen dit probleem lopen vast meer mensen aan. „Ik zocht naar iets waarmee jonge kinderen zich op volwassen evenementen kunnen vermaken.” Niet zoiets als een springkussen, want dat bestaat al en dat past niet bij de looks van elk feest. Een pop-up ‘playground’ leek de oplossing. „Het zijn losse speelelementen waarmee je op locatie een speelplaats naar wens kunt samenstellen.”

''Ik stond op een evenement van FC Twente. Er waren behoorlijk wat opgetrokken wenkbrauwen, maar ook heel veel telefoons in camera-stand''

Indy Mol, eigenaar Playground By Indy

Glijbaantjes, wipwaps en speelkussens in alle kleuren voor ondernemer no-go

Wel had ze een specifieke voorkeur in de kleuren en uitstraling van de speelelementen. Hoewel de meeste glijbaantjes, wipwaps en speelkussens alle kleuren van de regenboog hebben, was dat voor de Almelose een no-go. „Zo’n speelplaats moet niet afdoen aan het feest waar iemand veel spaargeld in heeft gestoken. Ik heb gekozen voor materialen en kleuren die passen bij bruiloften, doopsels of evenementen. Het mag best een chique en nette uitstraling hebben.”

Sinds januari van dit jaar staat haar schuur nu vol soft play-speelmateriaal in beige tinten. De zachte elementen, gemaakt van leer en kussenvulling, hebben een strak design. Nog belangrijker: het is een stuk veiliger voor kleine kinderen dan plastic speelmateriaal. Geen reden voor zorgen dus. „Zo kunnen de ouders genieten op het feest. Er kan eigenlijk niks gebeuren tijdens het spelen. En het leer is makkelijk schoon te maken. Ideaal voor mij.”

'Een speeltuin in stijl, het kan echt!'

De jonge ondernemer wil zich de komende tijd richten op de bekendheid van haar dienst. „Veel mensen weten niet dat deze optie bestaat.” Daar brengt ze verandering in door op zichtbare plekken aanwezig te zijn. Ze grijpt elke uitnodiging met beide handen aan. „Ik stond op een evenement van FC Twente. Er waren behoorlijk wat opgetrokken wenkbrauwen, maar ook heel veel telefoons in camera-stand. Dat moet ik hebben. Een speeltuin in stijl, het kan echt!”

Lees ook: Jens (14) en Jules (12) veroveren Utrecht met Limburgse vlaaien: 'Krijg energie van hun enthousiasme'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws