Nieuws Recreatie en toerisme

LuxeTenten neemt branchegenoot GlampingLodges over

LuxeTenten, Europees marktleider in het ontwerpen en produceren van glampingtenten en safarilodges, heeft per direct branchegenoot GlampingLodges overgenomen. De overname past in de ambitie om wereldwijd marktleider te worden.

Van onze redactie 27 september 2019

Luxe Tenten Glamping overname

Ceo Ivo van der Vlis van LuxeTenten (links) en Marcel Beekman, ceo van de Sunshine Group.

Het Doetinchemse GlampingLodges is onderdeel van de Sunshine Group en bekend van icon-merken op het gebied van kamperen, zoals Dorema, Alpenkreuzer en De Waard. In omzet behoort GlampingLodges (samen met LuxeTenten) tot de drie grootste producenten van safaritenten in Nederland.

,,Met deze acquisitie creëren wij een solide positie op onze thuismarkt”, zegt Ivo van der Vlis, ceo en mede-eigenaar van LuxeTenten. ,,Dit past binnen onze strategie om wereldwijde autonome groei aan te vullen met strategische overnames.”

Met de aankoop van GlampingLodges vergroot LuxeTenten niet alleen haar marktaandeel maar leidt de overname ook tot een solide operationele spreiding. Daarnaast kan een deel van de productie worden ondergebracht bij de Sunshine Group.

'De glampingmarkt is nog vrij jong, maar met een jaarlijkse groei van tussen de twintig en dertig procent heeft deze een enorme potentie'

Ivo van der Vlis, ceo LuxeTenten

,,Wij zijn zeer verheugd met deze deal”, aldus Marcel Beekman, ceo van de Sunshine Group. ,,We gaan hiermee een mooie samenwerking aan voor de lange termijn wat betreft de productie van tenten. Hierdoor kunnen we ons beter concentreren op onze core business en drie icon-merken. Ook voor het personeel, dat volledig zal overgaan naar LuxeTenten, zien wij dit als een mooie stap en uitdaging. De gesprekken met LuxeTenten hebben in een zeer positieve en constructieve sfeer plaatsgevonden, wat het proces heeft versneld. Daarnaast bevestigde dit voor ons dat er sprake is van een echte win-winsituatie.”

Van der Vlis: ,,De glampingmarkt is nog vrij jong, maar met een jaarlijkse groei van tussen de twintig en dertig procent heeft deze een enorme potentie. We zijn ervan overtuigd dat GlampingLodges zich onder de vleugels van LuxeTenten verder kan ontwikkelen en haar groeipotentie volledig kan benutten. We hebben een rotsvast vertrouwen in de reis, die we met alle nieuwe medewerkers en relaties beginnen."