Nieuws Recreatie en toerisme

Deze recreatiegigant betreedt Duitse markt: ‘Binnenkort volgen meer overnames’

EuroParcs zet zijn eerste stappen op de Duitse markt. De Apeldoornse recreatiegigant heeft familiecamping Biggesee-Waldenburg in Sauerland overgenomen. En daar blijft het niet bij. EuroParcs laat weten dat er ‘binnen afzienbare termijn’ meer overnames in ‘heel Duitsland’ worden gedaan.

Paul Hartman (de Stentor) 7 oktober 2021

Andries Bruil recreatiepark

Andries Bruil (EuroParcs): ,,Duitsland is voor ons een zeer interessante en voor de hand liggende toeristische markt.'' Foto: Maarten Sprangh

,,We willen de grootste aanbieder van vakantieparken in Europa worden’’, zei EuroParcs-directeur Andries Bruil eind juli tegen de Stentor. Die ambitie moet in 2030 zijn verwezenlijkt. Daarom zet het recreatiebedrijf vol in op groei: in de eerste helft van dit jaar werden vijftien nieuwe resorts verworven.

Het vakantieparkenconcern richt de blik steeds nadrukkelijker op het buitenland. EuroParcs was al actief in Nederland, België, Luxemburg en Oostenrijk, maar nu betreedt het dus ook de Duitse markt. De Apeldoornse recreatiegigant bezit op dit moment ruim zestig vakantieparken, verdeeld over vijf landen.

''Wanneer je als Nederlands recreatiebedrijf de stap zet naar het buitenland, kun je je niet volledig richten op de vakantieganger uit eigen land''

Andries Bruil, directeur EuroParcs

Vakantiepark omgeven door wandelpaden die uitzicht bieden over omringende landschap

,,Duitsland is voor ons een zeer interessante en voor de hand liggende toeristische markt’’, verklaart EuroParcs-directeur Andries Bruil in een persverklaring, te lezen bij de Stentor. ,,Bijna 20 procent van onze gasten komt al uit Duitsland en op onze parken hebben we al vele Duitse eigenaren van vakantiewoningen mogen begroeten.’’

Familiecamping Biggesee-Waldenburg ligt aan de noordelijke oever van de Biggesee in natuurpark Sauerland-Rothaargebergte. Het vakantiepark is omgeven door talrijke wandelpaden die uitzicht bieden over het meer en het omringende berg- en boslandschap.

Lees ook: Apeldoornse recreatiegigant EuroParcs wil grootste van Europa worden

,,De locatie onderscheidt zich door zijn unieke ligging aan de oever van de Biggesee en is een perfecte uitbreiding van onze bestaande portfolio in Europa’’, aldus Bruil. ,,We zijn verheugd dat we met dit nieuwe vakantiepark nu ook in Duitsland onvergetelijke vakantiebelevenissen kunnen creëren voor onze gasten.”

Doel is niet alleen om grootste in Europa te worden, maar ook om écht Europees bedrijf te zijn

De Duitse familiecamping gaat volledig op de schop en krijgt de ‘EuroParcs-behandeling’, wat inhoudt dat het terrein vol wordt gebouwd met nieuwe recreatiewoningen in verschillende soorten en maten. Volgens Bruil gaat de verbouwing nog voor het einde van het jaar van start.

,,Ons doel is niet alleen de grootste in Europa te worden, maar ook om een écht Europees bedrijf te zijn’’, zei de EuroParcs-directeur in een recent interview met de Stentor. ,,Wanneer je als Nederlands recreatiebedrijf de stap zet naar het buitenland, kun je je niet volledig richten op de vakantieganger uit eigen land. Dan loop je al snel tegen de grenzen van je mogelijkheden aan. Wij beschouwen alle Europese nationaliteiten als onze klanten, waarbij de Duitsers op dit moment de majeure groep vormen.’’

Lees ook: Zo profiteren deze ondernemers in hun keten van opkomst glamping

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws