Nieuws Actueel

Restaurant Vlaanderen wordt grand café Moeke

Na een krappe maand verbouwen, opent grand café Moeke Delft vandaag de deuren aan de Beestenmarkt. De zaak vestigt zich in het voormalige Café Diner Vlaanderen. Het pand onderging de afgelopen weken een metamorfose. Dat schrijft het AD.

Peter van de Stadt | Foto: Pexels 2 februari 2017

Restaurant cafe Moeke Delft

Moeke Delft is na Rhenen en Breda de derde vestiging van het bedrijf. Café Diner Vlaanderen was jarenlang een begrip in Delft. Maar eigenaar Laurens Meyer vond dat het 'hoog tijd werd' om te vernieuwen. Met als gevolg dat de zaak ruim vier weken dicht moest voor de verbouwing.

Nieuwe naam

En dat niet alleen. De zaak gaat dus ook verder onder een andere naam. ,,Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. Bij je moeder voel je je thuis en zo'n plek willen wij ook hier in Delft creëren'', stelt Meyer.

Identiteit

Hij noemt de grote stap naar een ander concept én naam van de zaak een logische. Meyer: ,,We zijn van mening dat de identiteit en het imago van Vlaanderen niet helemaal meer overeenkwamen. Ook de behoefte van de consument met betrekking tot buiten de deur eten is veranderd. We willen graag helemaal opnieuw beginnen met een nieuwe naam en een nieuwe zaak zodat we onszelf opnieuw in de markt kunnen zetten.''

Borrelhap

Stond Vlaanderen vooral bekend als restaurant, bij Moeke Delft kan de gast ook terecht voor een lunch en borrelhap. Of er, net als jarenlang in Vlaanderen, ook optredens van bandjes en muzikanten komen, is nog niet zeker.

Gerelateerde artikelen

Koko Loco verovert Delft met bijzondere gerechtenFoodtruck en speciaalzaak bij Delft ServeertStadsbakkerij Delft trekt tijdelijk in bij 't Postkantoor