Nieuws Actueel

Restaurants bomvol met Kerstmis

Het wordt deze kerst druk in de restaurants in Nijmegen. Dat heeft alles te maken met de aantrekkende economie, zegt een horecadeskundige. Daar komt nog eens bij dat kerst dit jaar gunstig valt. Dat schrijft De Gelderlander.

Stephen Friedrichs | Foto: ANP 20 december 2016

Nijmegen Kerst feestdagen drukte restaurants

Van eetcafés tot exclusieve restaurants, van pizzeria's tot sushizaken: overal in Nijmegen klinkt hetzelfde geluid. Het belooft druk te worden met de kerstdagen. Heel druk.

Topdrukte

"Drie dagen lang rammen", voorziet een medewerker van LUX Nijmegen. De horecatak van het filmhuis biedt tijdens beide kerstdagen ontbijt- en dinerarrangementen aan. "Helemaal uitverkocht. Vorig jaar liepen de diners ook al goed, de ontbijtarrangementen gingen toen nog wat stroperiger. Daar is deze keer geen sprake van. Daarnaast is kerstavond traditioneel een drukke avond. Nu dat op een zaterdag valt, verwachten we helemaal topdrukte."

Steeds vroeger

Ook eetgelegenheden als het Vlaams Arsenaal, De Meesterproef en De Firma maken melding van een zo goed als uitverkocht huis. Tijmen Bakker, keukenmanager bij De Meesterproef en De Firma, ziet de reserveringen steeds vroeger binnenkomen: "Het begint al vanaf sinterklaas. Ik krijg de indruk dat steeds meer mensen dat feest aangrijpen om concrete plannen te maken voor de kerst."

Consumentenvertrouwen

Volgens Joris Prinssen, horecadeskundige bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is het toegenomen consumentenvertrouwen de voornaamste reden voor de volgeboekte restaurants. "Vorig jaar zat de economie ook al in de lift, maar hielden mensen nog de hand op de knip. Het vertrouwen is nu terug, zit zelfs op bijna eenzelfde peil als voor de recessie in 2008."

Meer dan 2015

Uit een steekproef van KHN blijkt dat twee derde van de restauranthouders in Nederland nu al meer reserveringen voor de kerst heeft dan in 2015. "Dat kerst dit jaar in het weekend valt, speelt ook een rol", zegt Prinssen. "Dat trekt toch altijd meer mensen dan doordeweekse dagen. Hetzelfde geldt voor oud en nieuw. De horeca gaat een paar heel goede weken tegemoet, dat staat vast."

Gerelateerde artikelen

Ondernemers genomineerd voor Nijmegenaar van het JaarBeer & Burgers hit onder studenten HAN HogeschoolWinkelcentrum Dukenburg in Nijmegen vol met nieuwe winkels