De zaak is inmiddels een hit onder studenten van de HAN, die steeds vaker de weg naar het campusrestaurantje aan de Kapittelweg vinden. Logisch, want het is goedkoop en lekker, verzekert uitbater Fabian Berndsen (28). Een hamburgermenu kost 5 euro, bier en fris 1,50 euro.
Betaalbaar
Maar hoe zit het met die schijf van vijf? Is het eten een beetje gezond en verantwoord? "Je moet realistisch zijn", aldus Berndsen. "Voordat wij begonnen, zat hier de Green Pub. Een biologische bar met duurzame producten. Biologische cola voor 4 euro, broodjes voor 6 euro. Heel mooi, maar zoiets werkt hier niet. Te duur voor veel studenten, niemand kwam hier."
Berndsen, die geschiedenis aan de Radboud Universiteit studeerde, werkte op dat moment al in de catering van de HAN. "Ik wilde geld sparen voor een buitenlandse reis. Toen de horecaruimte vrijkwam, vroeg de cateraar of ik op die plek iets wilde proberen. Iets wat meer studenten zou trekken. Een geweldige uitdaging."
Sceptisch
Hij begon met enige scepsis, zit de HAN te wachten op Beer & Burgers? "Het is een onderwijsinstelling die duurzaamheid predikt, je kunt je afvragen of zo'n pub in het plaatje past. Maar de HAN is er blij mee. Niet in de laatste plaats omdat wij studenten betrekken bij de bedrijfsvoering. We laten ze meedenken met concepten, proeven aan het ondernemersschap."
Pabo-studente Judith de Blois (20) roemt 'de huiskamersfeer': "Het is een ideale plek voor na college en voor het stappen. Vanaf 16.00 uur loopt het vol. Het is een ons-kent-onssfeertje."
Universiteit
Toch is de pub niet alleen voor studenten van de HAN bestemd, zegt Berndsen: "Ze zijn onze voornaamste doelgroep. Maar studenten van de Radboud Universiteit die een keer wat anders dan de Refter willen, zijn welkom."
Op de foto: Fabian Berndsen (rechts) serveert een gerecht