Nieuws Retail

Albert Heijn opent twintig onbemande to go-supermarktjes op kantoor

Albert Heijn en Selecta maakten eerder bekend samen te gaan werken. De twee bedrijven ontwikkelden een AH to go-module die 24/7 vers en lekker eten op de werkvloer mogelijk moet maken. De komende weken openen de eerste twintig to go’s op verschillende kantoorlocaties in Nederland.

Redactie/ANP 4 maart 2021

Albert heijn to go werkvloer min

Albert Heijn en Selecta starten met uitrol onbemande to go’s en gaan grens over naar België. Foto: Tycho Müller

Daarnaast steekt het concept ook meteen de grens over naar België: daar krijgt het kantoor van Selecta de primeur, gevolgd door minimaal 25 andere kantoorlocaties later dit jaar.

Samenwerking Albert Heijn en Selecta

De aankondiging van de samenwerking december vorig jaar leidde tot veel belangstelling en aanvragen van bedrijven. Daarom maakt het concept vanaf vandaag een vliegende start met de eerste twintig kantoorlocaties waaronder RWE in Eemshaven en Crocs in Hoofddorp.

Ook in België is veel belangstelling, daar staan al minimaal 25 kantoorlocaties op de planning. Albert Heijn en Selecta willen dit jaar op minimaal 100 kantoorlocaties een onbemande to go openen om in de jaren daarna gezamenlijk verder uit te breiden.

Lees ook: Familie Deen verkoopt supermarktketen DEEN aan AH, Vomar en DekaMarkt

AH to go-module, 24/7 vers eten op de werkvloer

De AH to go-modules worden op maat gemaakt, rekening houdend met de mogelijkheden en de wensen van organisaties die steeds meer op zoek zijn naar flexibiliteit in het aanbieden van eten en drinken voor hun medewerkers. Met de onbemande AH to go kunnen zij hun medewerkers de hele dag het uitgebreide en vertrouwde to go assortiment bieden met zelfbediening en digitaal gemak. Naast kantoren leent het concept zich goed voor bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

''Dit concept past juist goed in de veranderende functie van het kantoor. Het kantoor wordt misschien minder de plek om te werken en meer de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken”

Woordvoerder Albert Heijn

Werknemers minder naar kantoor door coronapandemie

Door de coronapandemie komen werknemers een stuk minder vaak naar kantoor, maar dat ziet Albert Heijn niet als een probleem. ,,Dit concept past juist goed in de veranderende functie van het kantoor. Het kantoor wordt misschien minder de plek om te werken en meer de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken”, zegt een woordvoerder van Albert Heijn.

De grootgrutter ziet de minisupermarkten als een aanvulling op catering. Volgens de winkelketen zijn veel bedrijven op zoek naar flexibele oplossingen en maatwerk voor zowel kleine als grote groepen medewerkers.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.