Nieuws Retail

Nieuwe proef Albert Heijn: Deze robot brengt je eten thuis

Albert Heijn is gestart met een proef met een bezorgrobot. De robot bezorgt bestellingen aan klanten op de High Tech Campus in Eindhoven. De proef, die in maart werd aangekondigd, duurt twee weken.

Ine Cup/Foto: Albert Heijn 15 juli 2019

Albert Heijn Robot bezorgen Eindhoven

Medewerkers van de supermarkt zetten de boodschappen die klanten online hebben gedaan in de robot, schrijft het AD. De bezorgrobot rijdt vervolgens met behulp van camera's en sensoren naar de klant, die zijn bestelling zelf uit de robot moet halen.

Ongestoord doorwerken dankzij Albert Heijn-robot

‘Zo kun je ongestoord doorwerken terwijl de lunch voor je geregeld wordt’ schreef de supermarkt in maart in het persbericht waarmee de plannen werden aangekondigd.

Lees ook: Pikken robots de banen in? Valt wel mee

Virtuele plattegrond

De plannen werden gepresenteerd tijdens het Digital Food conference in Amsterdam door Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. ,,In het buitenland bestaat het al. We hebben in Zaandam al bijna een volledig gemechaniseerd distributie centrum staan. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel”, zo meldde een woordvoerster bij de presentatie.

De robot, ontwikkeld door TeleRetail, maakt gebruik van een virtuele plattegrond om zijn weg te vinden. De robot mag niet op de openbare weg, vandaar dat is gekozen de High Tech Campus in Eindhoven. Dit is privé-terrein.