Nieuws Retail

Faillissement moederbedrijf Miller & Monroe

Wat gedurfd begon met de overname van de winkels van Charles Vögele en Witteveen, de start van een nieuwe modeketen onder de naam Miller & Monroe en nog meer ambities richting overnames, eindigt in een faillissement. Vidrea Retail is failliet verklaard, eigenaar Lex Hes heeft dat intussen ook bevestigd.

Bron: Retailnews 25 juni 2019

Miller Monroe

Miller & Monroe is ontstaan na de doorstart van de failliete modewinkelketen Charles Vögele, maar ook Witteveen werd overgenomen. Vidrea heeft de MIller & Monroe-winkels omgevormd tot een breder concept onder een nieuwe naam voor dezelfde doelgroep, met naast mode ook onder meer kussens, vazen en andere lifestyleproducten voor in huis.

Wat de gevolgen van het faillissement voor deze ruim 70 winkels zijn, is niet duidelijk. De bewindvoerder was nog niet bereikbaar.

Duitsland

In april werd al uitstel van betaling verleend, dat tijd kreeg om de problemen op te lossen. Volgens Vidrea Retail was het in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij de Duitse tak, die op 1 maart uitstel van betaling had gekregen. Begin deze maand viel het doek voor de 170 winkels van Miller & Monroe in Duitsland. Een deel van de panden wordt overgenomen door KiK, Tedi en Woolworth.

Lees ook: Van Blokker tot Sissy-Boy: dit zijn de recente faillissementen en overnames

Vidrea Retail zou ook Bonita overnemen. Die overname was al onzeker, omdat de banken de verkoop nog niet hadden goedgekeurd. Wat er nu met Bonita gaat gebeuren is nog onduidelijk.