Nieuws Retail

Bijna alle filialen Hudson's Bay nu al definitief dicht

De meeste filialen van winkelketen Hudson's Bay zijn inmiddels al gesloten. Door de uitverkoopactie naar aanleiding van het vertrek uit Nederland zijn deze winkels nagenoeg leeg. Dat liet een woordvoerster weten.

De Ondernemer / ANP 30 december 2019

Hudsons Bay sluiting

De laatste week van de opheffingsuitverkoop van winkelwarenhuis Hudsons Bay in Leiden. (Foto: Sem van der Wal/ANP)

Vrijwel alle filialen van warenhuisketen Hudson's Bay zijn inmiddels gesloten. Door de uitverkoopactie naar aanleiding van het vertrek uit Nederland waren de winkels nagenoeg leeg. Klanten kunnen alleen nog terecht bij de winkel in de Amsterdamse Kalverpassage en die in winkelcentrum De Barones in Breda. Deze moeten volgens het gerechtshof in Amsterdam ook na 1 januari openblijven.

Vijftien filialen in Nederland

Hudson's Bay telde in Nederland vijftien filialen. De onderneming was van plan voor het einde van het jaar alle winkels te sluiten, maar een gerechtelijke uitspraak maakt dat onmogelijk. Niet alleen de verhuurder van het vastgoed, maar ook winkeliers rond de panden in Amsterdam en Breda hebben er groot belang bij dat de warenhuizen openblijven, oordeelde het hof.

Lees ook: Column: 'Aanpak Hudson's Bay amateurisme troef'

Amsterdam en Breda

Het is nog onduidelijk wat er precies gaat gebeuren met de twee winkels die nog open zijn. Volgens het hof zouden ze in ieder geval tot 31 augustus 2022 respectievelijk 2021 in bedrijf moeten blijven. Hudson's Bay Nederland vroeg vervolgens uitstel van betaling aan, omdat de keten als gevolg van dit gerechtelijke besluit en door de bijbehorende dwangsommen niet meer aan zijn betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen. Deze surseance is door de rechter goedgekeurd, maar daarna is er geen nieuwe informatie over dit proces meer naar buiten gekomen.

De Canadese warenhuisketen wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar dat mislukte. De winkels van Hudson's Bay kampten met lage bezoekersaantallen. De laatste tijd was het vanwege de opheffingsverkoop wel erg druk.

Lees ook: Retailexpert Van Tellingen: 'Kansen voor V&D 2.0 op locaties Hudson's Bay'