Nieuws Retail

Alle filialen Hudson's Bay op Utrecht na tot einde jaar open

Veertien van de vijftien filialen van Hudson's Bay in Nederland blijven tot het einde van het jaar geopend. Dat is de bewindvoerder met de vastgoedeigenaren overeengekomen, zo laat een woordvoerder van Hudson's Bay weten. Alleen de vestiging in Utrecht sluit per 8 december.

De Ondernemer 29 november 2019

Hudsons bay gesloten

Nederlanders kunnen nog iets meer dan een maand winkelen bij Hudson's Bay. (Foto: Koen van Weel/ANP)

De Nederlandse tak van de Canadese winkelketen Hudson's Bay Company (HBC) vroeg donderdag uitstel van betaling aan. Het bedrijf kan door een uitspraak van de rechter en daarop volgende dwangsommen niet meer goed aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

Op welke zaak de dwangsommen betrekking hebben is onduidelijk. Hudson's Bay wilde geen commentaar geven en verwijst naar de bewindvoerder, die vooralsnog onbereikbaar is. ,,Hij is in gesprek en heeft een drukke agenda", aldus zijn secretaresse. Ook de rechtbank in Amsterdam, waar de zaak speelde, kon desgevraagd geen antwoord geven.

Vele miljoenen aan huurgaranties

Bij vastgoedeigenaren kwam de aanvraag voor uitstel van betaling niet als een heel grote verrassing, zo klinkt het. Er waren de afgelopen tijd al vele scenario's ontwikkeld. Wel is er kritiek op de communicatie van Hudson's Bay en het "zeer beperkte" contact de afgelopen tijd. "Er wordt gesproken", is het enige dat de woordvoerster van de winkelketen daarover kwijt wil.

De vastgoedeigenaren hebben nog voor vele miljoenen aan langjarige huurgaranties uitstaan. Inhoudelijk wilde de woordvoerster van Hudson's Bay niet ingaan op de gesprekken die zijn gevoerd.

Lees ook: Hudson's Bay Nederland: uitstel van betaling

Hudson's heeft locaties in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Enschede en Haarlem.