Nieuws Retail

Quinty is pas 14 maar heeft al haar eigen platenzaak: Q Records

Nog maar 14 jaar en dan al je eigen platenzaak. Quinty Voorheijen uit Wouw is sinds kort de trotse eigenares van Q Records. Daarmee is ze de jongste baas van een platenzaak in Nederland.

Marjo Peppelaar (AD) 15 mei 2023

Quinty Voorheijen 14 eigen platenzaak

Quinty Voorheijen uit Wouw heeft op haar veertiende al haar eigen platenzaak. Foto: Peter van Trijen

Dat is een benaming waar je mee aan kunt komen. De winkel is nog niet eens open, maar van de week hingen al gelijk Radio 3 en Radio Veronica aan de lijn voor een interview. Vanaf 10 juni opent Q Records elke tweede zaterdag van de maand bij Galerie Benjamin Scheltema aan de Molenstraat 57. ,,Record Saturday noemen we dat. De eerste zaterdag van de maand zijn de mensen van Sneakerhood er, dat is Sneaker Saturday”, vertelt Quinty aan het AD.

Ze wilde altijd al in een platenzaak werken, vertelt ze. ,,Dat leek me toch leuker dan de supermarkt.” Er waren een paar obstakels: er zijn nauwelijks platenzaken meer, en Quinty is nog te jong om te werken. Vader Walter kwam met de even simpele als geniale oplossing. Dan maar een eigen platenzaak! Een paar appjes verder was het geregeld, en straks start Quinty’s Q Records in de galerie van haar oom Benjamin.

''Misschien een beetje beschamend, maar ik vind K3 heel leuk. Toen ik klein was, was ik een fan en daarna heel lang niet''

Quinty Voorheijen, eigenaar Q Records

Van K3 tot Eminem: jukebox in de kamer

,,Ik heb platen en muziek altijd hartstikke leuk gevonden”, zegt Quinty, die in VWO 3 op het Norbertus Gertrudis Lyceum zit. Die liefde kreeg ze met de paplepel ingegoten. ,,Mijn vader verzamelt ook platen. Hij organiseert elk jaar Rockin’ Wouw. Hij houdt heel erg van rock-’n-roll, wij hebben thuis een jukebox in de kamer. Ik ben van kleins af aan veel met hem mee geweest naar beurzen en evenementen.”

Van de rock-’n-roll is Quinty iets minder, maar haar smaak is heel breed, zegt ze. ,,Misschien een beetje beschamend, maar ik vind K3 heel leuk. Toen ik klein was, was ik een fan en daarna heel lang niet. En nu vind ik het weer hartstikke leuk. Maar ik luister ook graag naar Eminem.”

Lees ook: Tienerbroers Rens (17) en Guus (13) bouwen aan succesvolle lasergame-franchise

Quinty wil ook kleding als bandshirts en muziek-gerelateerde spullen verkopen

Q Records gaat tweedehands vinyl en cd’s verkopen. Quinty is nu nog druk met inkopen, vooral via Marktplaats en Facebook. ,,Als mensen nog platen of cd’s hebben waar ze vanaf willen, kunnen ze mij mailen: qrecordsandmore@gmail.com. Dan kom ik ze graag halen.” Ze wil ook kleding als bandshirts en andere muziek-gerelateerde spulletjes gaan verkopen, vertelt Quinty.

Q Records gaat op 10 juni pas open, maar aanstaande zaterdag, op 20 mei, staat ze al samen met Benjamin Scheltema en Sneakerhood op FLEX Festival in het Urban Sports Park op Stadsoevers.

''De laatste plaat die ik gekocht heb is er een van Goldband. Met een hele mooie hoes, met allemaal kleine fotootjes in het binnenwerk''

Quinty Voorheijen, eigenaar Q Records

Ondernemer is aan het sparen voor een brommer

Zelf draait ze nog steeds veel cd’s en platen, al luistert ze ook graag naar Spotify. ,,De laatste plaat die ik gekocht heb is er een van Goldband. Met een hele mooie hoes, met allemaal kleine fotootjes in het binnenwerk. Ik vind het thuis ook heel leuk om mooie hoezen uit te stallen op mijn dressoir en mijn bureau. Dark Side of the Moon van Pink Floyd vind ik bijvoorbeeld een hele mooie hoes.”

Wat gaat ze met al het geld dat ze gaat verdienen doen? ,,Ik ga sparen voor een brommer”, denkt Quinty. ,,Maar ik moet ook mijn vader terugbetalen, want die heeft de inkoop voorgeschoten.” En later echt een eigen platenwinkel? ,,Eerst nog drie jaar naar school natuurlijk. Ik hoop dat Q Records in die tijd flink groeit. En dan wil ik daar inderdaad graag in door. Maar ik wil ook een opleiding grafische vormgeving of fotografie gaan doen, dat is ook een hobby. Misschien kan ik het daarna wel combineren en mijn eigen platenhoezen gaan ontwerpen en fotograferen.”

Lees ook: Jens (14) en Jules (12) veroveren Utrecht met Limburgse vlaaien: 'Krijg energie van hun enthousiasme'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws