Nieuws Retail

Moederbedrijf Miller & Monroe vraagt uitstel van betaling aan

Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd, meldt de directie. Het bedrijf is de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat 72 vestigingen heeft in Nederland en 160 in Duitsland. In totaal werken er 550 mensen. Vidrea hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open.

AD 15 april 2019

Winkelstraat 13 1

Vidrea is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven. Aan het Duitse zusterbedrijf is afgelopen maand een uitstel van betaling verleend. Als gevolg hiervan kon de Duitse zusteronderneming niet aan haar verplichtingen aan Vidrea voldoen.

Het bedrijf wijst ook met de beschuldigende vinger naar negatieve berichten in de media vorige maand over de financiële problemen. Daardoor eisten meerdere leveranciers vooruitbetaling en zette uiteindelijk huisbankier ABN AMRO de kredietvoorziening stop.

Lees ook: Van Blokker tot Sissy-Boy: dit zijn de recente faillissementen en overnames

Charles Vögele

Vidrea Retail nam in 2017 modewinkelketen Charles Vögele over, dat failliet ging. Ruim zeventig van de bijna honderd voormalige Vögele-vestigingen in Nederland gingen verder onder de naam Miller & Monroe. De winkels werden omgevormd tot een breder concept onder een nieuwe naam voor dezelfde doelgroep, met naast mode ook onder meer kussens, vazen en andere lifestyleproducten voor in huis. De keten richt zich vooral op 40-plussers.

Ook failliete modeketens als Witteveen en Men at Work werden omgebouwd tot Miller & Monroe. Modeorganisatie Bonita werd onlangs aangekocht.