Aangeboden door Lentjes Droomkeukens

Branded Content Retail

Een nieuwe keuken? Zo vereenvoudigt Lentjes Droomkeukens het proces

Als ondernemer kijk je altijd naar nieuwe mogelijkheden. Nieuwe kansen om je bedrijf richting de toekomst te versterken. Remco Lentjes van Lentjes Droomkeukens is zo'n ondernemer. Hij startte vorig jaar een nieuw concept, gericht op snelheid en concurrerende prijzen. 'We waren de onderkant van de markt uit het zicht verloren.'

Mark Litjens | Mark Litjens 15 september 2020

Remco lentjes droomkeukenns sprinter keukens

Remco Lentjes: 'De Sprinter-formule is zeer geschikt voor de zakelijke markt.'

Meer weten over de unieke werkwijze en het 7-stappenplan van Sprinter Keukens? Kijk dan op sprinterkeukens.nl.

Lentjes Droomkeukens opende de deuren in 1979. Oprichter is Remco's oom, maar ook zijn vader werkt er al vanaf het prille begin. Per januari 2021 neemt de jonge ondernemer de Gelderse keukenwinkels in Wijchen en Huissen over.

Woonstarters

Zelf is Lentjes overtuigd van een mooie toekomst, alleen al door de toevoeging van de 'budgettak' Sprinter Keukens, gevestigd tegenover Lentjes Droomkeukens in Wijchen. ,,De droomkeukens zijn in de afgelopen decennia alleen maar luxer, luxer, luxer geworden. Waardoor wij de onderkant van de markt uit het zicht verloren. Mensen die een klein budget te besteden hebben, zoals starters op de woningmarkt", aldus Lentjes.

Een droomkeuken van meer dan vijftienduizend is bij Droomkeukens zeker niet ongebruikelijk, Sprinter Keukens biedt daarnaast al voor zo'n € 2.500 een complete keuken aan, vanzelfsprekend afhankelijk van de afmetingen en gekozen apparaten. Het hoeft overigens geen complete keuken te zijn: ook een paar kastjes in bijvoorbeeld een bijkeuken worden met evenveel service geleverd. ,,Qua prijzen richten we ons op de grote concurrenten, eentje in het bijzonder. En bij ons hoef je de kastjes niet zelf in elkaar te zetten", zegt Lentjes lachend.

De formule is heel eenvoudig. Wie bij Sprinter Keukens winkelt, krijgt een overzichtelijk stappenplan voorgeschoteld, inclusief een tekenvel waarop je je keuken exact kunt intekenen. Vervolgens kies je onder andere welke frontjes je wilt hebben, welke grepen, een aanrechtblad van kunststof of composiet en welke soort kastjes. Tot slot heb je keuze uit verschillende apparaten en accessoires in verschillende prijsklassen. Maar alles beperkt. ,,Sprinter Keukens heeft bij wijze van spreken 35 meubels waar hier bij Droomkeukens één merk alleen al 3500 meubels biedt. Ook bij de apparatuur is de keuze beperkt, een grote of kleine gaskookplaat, drie inductiekookplaten, een vaatwasser etc. Allemaal van een merk, Inventum, omdat dit merk vijf jaar omruilgarantie geeft. Gaat iets kapot, komt er een nieuwe. Geen ellenlange reparatietrajecten".

Helder, transparant

De eenvoud maakt dat het samenstellen van een keuken in vijftien minuten gebeurd kan zijn, waarna de koper meteen een exacte prijsopgave krijgt. ,,Helder, transparant. What you see is what you get. En wil je het eerst zelf zien en voelen: in de winkel hebben we alle mogelijke materialen en apparaten opgesteld staan."

De prijzen zijn laag omdat Lentjes werkt met minimale marges. Doet de klant alles zelf, dan haalt deze dus een scherp geprijsde keuken binnen. Ben je niet handig, dan kan Sprinter Keukens tegen normale tarieven zorgen voor het inmeten en monteren van de keuken. Niet alleen is dit goed voor de marge, het is meteen het visitekaartje van Sprinter Keukens. Zoals bij Lentjes Droomkeukens. Ruim veertig jaar worden in een wereld waarin de concurrentie moordend is, is immers niet vanzelfsprekend. ,,Het gaat er om dat je producten kwalitatief goed zijn, in alle prijsklassen. Maar wat misschien nog belangrijker is dat je je afspraken nakomt en dat de monteurs topwerk afleveren."

De ervaringen tot nu toe zijn heel positief. ,,Sprinter Keukens gaat heel goed. Mensen vinden het fijn dat wij snel kunnen schakelen. Een keukenplan is zo gemaakt, de spullen staan snel in huis. Je hoeft niet te onderhandelen en eindeloos te kiezen. Het is ja of nee. Dat wordt als prettig ervaren", weet Lentjes ondertussen.

Zakelijke markt

Met name de combinatie van een snelle werkwijze, transparantie en het eenvoudige systeem bracht Lentjes op het idee om met de Sprinter-formule naar de zakelijke markt te trekken. ,,De formule is heel fijn voor bijvoorbeeld woningbouwcorporaties en private investeerders, zoals verhuurders van vakantiehuisjes of studentenhuizen. Het komt immers regelmatig voor dat een keuken in een huurwoning of beleggingspand aan vervanging toe is. Meestal bepaalt de verhuurder dan welke keuken er in komt. Maar dat kan nu dus anders: je stuurt je huurder bij ons langs met een vooraf overeengekomen budget. Zij kunnen vervolgens zelf een nieuwe keuken samenstellen aan de hand van het stappenplan. Om te voorkomen dat een volgende huurder de keuken niet mooi vindt, hebben wij alle keuzemogelijkheden heel neutraal gehouden. Geen schreeuwende kleuren of bijzondere vormen. En wil iemand liever een duurder apparaat dan het budget toelaat, dan is bijbetalen een mogelijke optie. Dit zelf kunnen regelen, geeft huurders een gevoel van waardering".

Nog een sterk punt richting zakelijke markt is de keuze voor Inventum, zegt Lentjes tot slot: ,,Juist in deze markt is het heel aantrekkelijk dat dit merk meteen overgaat tot vervanging van defecte apparatuur. Geen gedoe."

7-stappenplan

Meer weten over de unieke werkwijze en het 7-stappenplan van Sprinter Keukens? Kijk dan op sprinterkeukens.nl.