Nieuws Retail

Ook winkelketen Sissy-Boy failliet verklaard

Winkelketen Sissy-Boy is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De keten vroeg eerder deze maand al uitstel van betaling aan, zo schrijft het Parool.

Redactie Parool 12 april 2019

Sissy boy failliet

Sissy-Boy kreeg eind vorig jaar te maken met tegenvallende verkopen, waardoor de onderneming ernstig onder druk kwam te staan. De directie probeerde de winkelketen weer gezond te krijgen door onder andere in de kosten te snijden, de collectie te verbeteren en te investeren in de winkels en de webshop. Maar dat mocht niet baten.

Vervolgens werd besloten om te zoeken naar een koper die in de keten wilde investeren. Dat leidde tot vergevorderde gesprekken, maar de beoogde koper trok zich later onverwachts terug.

Webshop gesloten, winkels nog open

Op de site van Sissy Boys valt te lezen dat de webshop 'door omstandigheden is gesloten'. De winkels zijn daarentegen nog wel gewoon open. Een briefje op de deur van een Utrechts filiaal leert dat er op dit moment geen cadeaukaarten worden geaccepteerd en dat artikelen niet worden geretourneerd. Ruilen is alleen mogelijk tegen goederen. Wat er straks met de winkels gaat gebeuren, is op dit moment niet bekend.

600 medewerkers

De Nederlandse winkelketen werd in 1982 opgericht en is vooral bekend om de collectie kleding en woonaccessoires. Het bedrijf telt zo'n 45 eigen winkels in de Benelux en heeft een webshop. Er werkten ruim 600 mensen bij Sissy-Boy.

Sissy-Boy is niet de eerste keten die dit jaar door lastige marktomstandigheden in de problemen is gekomen. Onlangs gingen speelgoedketen Intertoys, kledingketen CoolCat en budgetdrogisterijketen Op=op Voordeelshop al failliet.