Nieuws Retail

Opdeling Intertoys: 7 franchisenemers stappen over op nieuw concept

Zeven oud-franchisenemers van Intertoys verlaten Green Swan om over te stappen naar retailservice-organisatie Euretco, dat met een nieuw franchiseconcept in de speelgoedbranche komt.

Redactie De Ondernemer / MVO 29 mei 2019

Intertoys failliet

Het uitgangspunt is naar eigen zeggen het sterk lokale karakter van het concept, in combinatie met ‘een geheel eigen gezicht in de markt’, zo valt op de site van retailtrends te lezen. Euretco heeft ervaring in de speelgoedbranche en samenwerkingsverbanden met onder meer Vedes, een grote Duitse speelgoedleverancier. Hierdoor worden volgens het bedrijf snelheid, schaalvoordeel en synergie-effecten bereikt. In de business case is ingezet op een groeiscenario voor de komende jaren.

Nieuwe naam nog niet bekend

De eerste negen winkels (waarvoor de zeven oud-franchisenemers van Intertoys verantwoordelijk zijn) zitten in Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven. Over de nieuwe naam is nog niets bekend.

Het bericht komt niet als donderslag bij heldere hemel omdat verschillende ondernemers van Intertoys al met Euretco in gesprek waren over een overstap. Dit omdat er onvrede zou heersen over de samenwerking met Green Swan, het bedrijf dat de doorstart van Intertoys na het faillissement mogelijk maakte.