Nieuws Retail

De oplossing voor kledingoverschot? Zalando opent tweedehandswinkel

Om een steentje bij te dragen aan het milieu, heeft internetgigant Zalando een tweedehandswinkel geopend waar ze onverkochte en gedragen kleren verkopen. Voorlopig vindt het experiment nog enkel plaats in thuisland Duitsland.

De Ondernemer/TVM/HLN/Foto: BERND VON JUTRCZENKA/EPA 23 augustus 2019

Zalando retail internet kleding fashion duurzaam online

De Duitse online kledingwinkel heeft in het Alexa-winkelcentrum in Berlijn ‘Zircle’ geopend, dat meldt Retail Detail. ‘Zircle’ is een tweedehandswinkel waar goed bewaarde vrouwenkleding wordt verkocht, aan spotprijsjes tussen 3 en 7 euro.

Lees ook: Zó wil Zalando voorkomen dat kleren na één keer dragen worden teruggestuurd

Geen kledingvernietiging

Zalando wil hiermee proberen bijdragen aan een circulaire modecyclus waarbij geen kleding moet vernietigd worden of althans weggegooid, meldt HLN. Een wereldwijd probleem waar zij als gigant natuurlijk zelf sterk mee voor zorgen.

Zalando en duurzaamheid

Voor Zalando is het ondertussen al hun tweede initiatief om gedragen kleren te doen verder leven. In Duitsland lanceerden ze eerder ook al de app Zalando Wardrobe, waarop klanten zelf tweedehandskleren kunnen verkopen. Met ‘Zircle’ is dat overigens niet de bedoeling en kunnen consumenten geen eigen kleren binnenbrengen. Of de initiatieven ook naar onze contreien komen, is voorlopig nog niet bekendgemaakt.