Nieuws Retail

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2016

Een overzicht van de openingstijden tijdens Pasen, voor de grootste supermarktketens op Goede Vrijdag (25 maart), Paaszaterdag (26 maart), 1e Paasdag (zondag 27 maart) en 2e Paasdag (maandag 28 maart).

De Ondernemer 25 maart 2016

Openingstijden pasen supermarkten overzicht eerste en tweede paasdag

BEKIJK HIERONDER HET OVERZICHT OPENINGSTIJDEN PASEN 2018

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2018

Eerste en Tweede Paasdag gelden volgens de Winkeltijdenwet beide als een zondag. Of winkels dan open mogen zijn wordt bepaald door de gemeente. Een overzicht van de openingstijden van winkels op Goede Vrijdag, Paaszaterdag en Pasen.

Zie ook:Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2016

Vooral veel meubelboulevards zijn op Paasmaandag geopend. Steeds meer gemeenten staan winkelopening tijdens de paasdagen toe. Op Goede Vrijdag dienen de winkels om 19 uur te sluiten. Detailhandel Nederland raadt consumenten aan bij twijfel de sites van de winkeliers te raadplegen of goed te letten op de openingstijden die staan vermeld op de deuren van winkels.

Pasen 2016: Supermarkten

Voor consumenten is het ieder jaar weer een heel gepuzzel om uit te zoeken of hun supermarkt tijdens de paasdagen open is en op welke tijden. Hier volgt een overzicht voor de grootste supermarktketens op Goede Vrijdag (25 maart), Paaszaterdag (26 maart), 1e Paasdag (zondag 27 maart) en 2e Paasdag (maandag 28 maart).

Openingstijden Albert Heijn

Alle Albert Heijn winkels zijn geopend op Goede Vrijdag tot 19.00 uur. Op zaterdag zijn de filialen op de reguliere tijden open. Op zondag (Eerste Paasdag) zijn 194 van de 947 AH-filialen open. Het gaat om 144 'normale' Albert Heijn-winkels, 11 AH XL's en 39 AH togo's. In de grote steden waar veel winkels zijn bijvoorbeeld, houdt Albert Heijn niet alle filialen open. Kijk voor een volledig overzicht van geopende AH-supermarkten op AH.nl.

Openingstijden Dirk van den Broek

Alle filialen van Dirk van den Broek gaan op Goede Vrijdag dicht om 19.00 uur. Op Eerste Paasdag zijn 70 van de in totaal 107 winkels open. Op Tweede Paasdag kunnen klanten bij 99 winkels terecht. Tijdens Pasen gelden aangepaste openingstijden. Meer informatie vind je op de website van Dirk van den Broek.

Lees ook: Hoeveel verdient Frank Lammers met de Jumbo-reclame?

Openingstijden Plus

Van de 262 filialen die Plus kent, blijven er maar weinig open in het paasweekend. Tijdens eerste paasdag zijn vrijwel alle Plussupermarkten dicht op een paar uitzonderingen na. 29 winkels zijn dan geopend. Op tweede paasdag is een groot deel van de filialen weer geopend. Dan kun je bij 176 filialen terecht.

Openingstijden Jumbo Supermarkten

Ook van Jumbo Supermarkten zijn op Goede Vrijdag alle 580 winkels open tot 19.00 uur. Op zaterdag voor Pasen zijn alle winkels geopend met reguliere openingstijden. Tijdens Eerste Paasdag zijn er veel winkels gesloten, 175 winkels blijven open. Op Tweede Paasdag zijn 488 supermarkten van Jumbo geopend. De openingstijden variëren per vestiging.

Openingstijden Lidl

Lidl past haar openingstijden ook aan tijdens Pasen. Op Goede Vrijdag zijn alle winkels van de Lidl maar tot 19 uur in de avond geopend. De winkels zijn op zaterdag open volgens de reguliere openingstijden. Op zondag is een aantal filialen van de Lidl de gehele dag gesloten. 16 filialen zijn dan wel open. Zo'n 200 Lidl's zijn op Tweede Paasdag open.

Openingstijden Emté

Verschillende van de 130 Emté-vestigigen openen op 2e Paasdag de deuren. Het overzicht van de openingstijden van de bewuste filialen is hier te zien.

Openingstijden Aldi

Veel filialen van Aldi hebben op Goede Vrijdag aangepaste openingstijden. Van de vijfhonderd filialen zijn enkele geopend op Eerste en Tweede Paasdag.