Nieuws Retail

Succesvolle doorstart van Topfeestje.nl

Met de officiële opening van een nieuwe plek mét feestwinkel in het vooruitzicht kan Ronald Albers van Topfeestje.nl 2017 toch goed beginnen. De ondernemer zag in februari zijn bedrijfsruimte en opslag aan de Cargadoorweg in Nijmegen in vlammen opgaan. De Gelderlander blikt terug met de ondernemers.

Florence Peeters | Foto: Flip Franssen 4 januari 2017

Topfeestje nieuw begin

"Het jaar was enorm moeilijk. We hebben een heel rotte tijd achter de rug", zegt Albers (38). Samen met mede-eigenaar en partner Nicole Albers en familieleden is hij nu druk aan het klussen in het nieuwe bedrijfspand van zijn party- en attractieverhuurbedrijf aan de Sint Teunismolenweg.

Inventariseren

Partytenten, springkussens, meubilair, opblaasbare stormbanen. Albers droeg het allemaal zelf naar buiten toen hij het uitgebrande bedrijf mocht betreden om de schade te inventariseren. "Een heftige dag met veel pijn en verdriet. Ik hoopte de spullen die nog goed waren, zo in te kunnen laden. Toen ik een paar uur later terugkwam van een gesprek met de verzekeringsmaatschappij, was alles weg. Een enorme klap."

Lees ook: Horecaduizendpoot Hoogendijk komt terug na verwoestende brand in restaurants Delft

Doorstart

De twee gingen stug door, ondanks de onzekerheid over wanneer ze een schadevergoeding zouden krijgen. Topfeestje.nl maakt als eerste bedrijf van de getroffenen een doorstart. "Meteen ben ik begonnen met het verkopen van ballonnen vanuit huis. Daarna hebben we zo snel mogelijk geïnvesteerd in de noodzakelijke grote spullen. We waren niet verzekerd voor het wegvallen van ons inkomen, dus ik moest door."

Steunbetuigingen

Kort na de brand stroomden de reacties binnen van vrienden en klanten. "Op Facebook werden we overladen met steunbetuigingen. Dat was overweldigend. Ook vrienden en familieleden stonden dag en nacht klaar. Ze hielpen ons met uitruimen, maar ook om financieel rond te komen in de tijd dat we geen inkomen hadden. Zonder hulp van hen was het afgelopen voor ons", zegt Albers.

Schadevergoeding

Na nog geen drie maanden kreeg het bedrijf de schadevergoeding binnen en begon Topfeestje.nl weer volop te draaien. "Vanaf dat moment heb ik mijn schouders eronder gezet en had ik vertrouwen dat het goed zou komen."

Partner Nicole heeft het langer moeilijk gehad. "Zelfs nu kan ik nog volschieten, als ik het erover heb. Van sirenes schrik ik af en toe nog. De brand heb ik lang voor me gezien, net als de beelden op televisie."

Winkelvergunning

Topfeestje.nl kon in april terecht in een pand naast het huidige. "Onlangs kwam dit grotere pand vrij, waarna we meteen naar de gemeente zijn gegaan voor een winkelvergunning. Dat is al jaren een droom. Het is geweldig dat we dat nu realiseren."

Impact

In de toekomstige winkel kunnen klanten terecht voor feestartikelen en themakleding. Hoewel de doorstart nu is uitgegroeid tot een uitbreiding van het bedrijf, overschaduwt voor Albers de brand nog altijd het huidige succes. "Deze ellende wil ik nooit meer meemaken, dit gun je niemand. Het heeft zo veel impact gehad op ons en het bedrijf, maar ook op ons gezin."

Afsluiten

Drie weken geleden kreeg het stel de borg terug van het afgebrande bedrijfspand. "Daardoor kunnen we dat vreselijke hoofdstuk eindelijk afsluiten." Tijd om even achterover te leunen hebben ze niet bij Topfeestje.nl. "We openen 21 januari de feestwinkel en daar moet nog veel voor gebeuren. We hebben er weer zin in."