Nieuws Actueel

Rob ontvangt 40.000ste passagier Waaltocht

Afgelopen zaterdag was Dinie Leenders-Kok uit Nijmegen de 40.000ste passagier van de Waaltocht. Ze werd in de bloemetjes gezet tijdens een speciale tocht. Voorafgaand was namelijk een groep van de 120 trouwste abonnees van De Gelderlander (sommigen al 70 jaar) geselecteerd voor die vaart. De meesten hadden de tocht al eens eerder meegemaakt. Dat deerde niemand.

De Gelderlander 24 november 2016

Boot varen

„Het was eigenlijk zomaar een gek idee”, zegt Rob Jaspers zelf. „Mensen meenemen op de Waal en dan vertellen over de aanleg van de nevengeul en andere ontwikkelingen op en rondom de Waal.” Dat gekke idee kreeg hij ruim twee jaar geleden en werd ingegeven door zijn eigen verbazing en enthousiasme over al die veranderingen. Hij vond een gedreven medestander in Jos Geutjes, kapitein van de Nijmeegse Pannenkoekenboot. Jos vaart, Rob praat. De deelnemers luisteren en genieten van een pannenkoek met een drankje.

De herinrichting van het gebied mag dan zo goed als klaar zijn, voor Jaspers blijft er altijd van alles méér te vertellen. Over de inmiddels voltooide aanleg van de nevengeul bij Lent en de verlenging van de Waalbrug. Na de eerste successen van de Waaltochten nam Rob zich voor door te gaan totdat hij net zoveel mensen mee had genomen als er in het NEC-stadion kunnen. Dat aantal heeft hij inmiddels meer dan drie keer overtroffen. Hij gaat nu door voor de Arena in Amsterdam, waar 50.000 mensen in kunnen. In de herfst en winter is er slechts een beperkt aantal Waaltochten.

Vanaf het voorjaar zijn Jos Geutjes en Rob Jaspers weer weer volop actief met de Waaltochten. De 50.000ste deelnemer is bijna in zicht. Belangstellenden kunnen zich opgeven op de site pannenkoekenboot.nl of bellen naar 024-3601262. Prijs: 10 euro.