Nieuws Actueel

Rotterdamse Club Trash: Smerige house met een glamour sausje

Rotterdam heeft er een nieuwe club bij. Dirk Schmidt en Wiebe Kuipers openen op 23 juni Trash, in de kelder van de Supermercado aan de Schiedamse Vest.

Sanne Poot | Foto: Frank de Roo 31 mei 2016

Trash Rotterdam

"Het wordt iets heel nieuws," vertelt Schmidt aan het AD. "Trash krijgt de ondertitel La fête tolérant mee. Wiebe en ik houden van smerige house, maar dan met een glamour sausje."

ToegankelijkDe mannen verwelkomen drie avonden in de week iedereen die zin heeft om te dansen. "We beginnen op donderdag," vertelt Kuipers. "Dat wordt een avond met een toegankelijk karakter, een goede opwarmer voor de rest van het weekend.''

Entertainment Het duo wil breken met de uitgaansavonden van nu. "We bieden entertainment, daar hebben we door alle faciliteiten hier ook echt goede mogelijkheden voor. Het is echt zo'n goede ruimte. Naast entertainment, dans en cultuur is er ook plaats voor erotiek." Schmidt vult met een glimlach aan: "Er is behoefte aan meer seks in de stad."

Internationale namenTrash gaat werken met een vast team van dj's, dansers en entertainers. Kuipers: "Ook dj's als Rotterdammers Taras van der Voorde, Boris Ross en Lucien Foort zullen veel langskomen. Maar er komen ook internationale, grote namen. Het wordt elke keer een verrassing."

ClubthemaWat bezoekers wel weten is het clubthema. "Daar wisselen we elke twee maanden mee. Het eerste thema wordt The Pilot, dat is ook het enige dat wij op onze sociale kanalen zullen verspreiden. Wat dat precies is, kunnen bezoekers in juni zien.

24-uurs vergunningEr kan lang gedanst worden in de kelderruimte. "We hebben een 24 uurvergunning, dus we houden de club in principe open untill the music stops. Zolang het gezellig is, gaan we door."