Nieuws Actueel

Claudia Zuiderwijk vertrekt bij Kamer van Koophandel

Na de zomer vertrekt Claudia Zuiderwijk als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel (KVK). Op 1 oktober start zij als algemeen directeur van GVB, stadsvervoerder van Amsterdam.

Van onze redactie 3 juli 2020

Claudia Zuiderwijk KVK

Claudia Zuiderwijk, in het hoofdkantoor van de Kamer van Koophandel in Utrecht. Foto: Ruud Voest.

Bij de KvK stond Claudia Zuiderwijk aan de basis van een stevige reorganisatie. Dat ging, zei Zuiderwijk onlangs tegen Management Team, niet volgens de kaasschaafmethode. ,,Dat wij in het begin alle besluiten namen, kwam soms wat bruusk over, maar het was nodig."

,,In de afgelopen jaren hebben we als KVK grote stappen gezet. We zijn getransformeerd van 14 organisaties naar 1 landelijke organisatie met een digitale strategie. Hierdoor hebben we enorm kunnen opschalen in het aantal ondernemers dat we voorzien van informatie en advies waardoor zij makkelijker kunnen ondernemen. Bovendien kunnen we als publiek gefinancierde organisatie onze taken nu veel efficiënter uitvoeren. Ik ben enorm trots dat we dit samen hebben neergezet", zegt Claudia Zuiderwijk over haar vertrek.

Lees ook: Claudia Zuiderwijk: 'KVK Adviesteam biedt laagdrempelig praktische content'

Over de opvolging van Claudia volgt nader bericht zodra daarover meer bekend is. In de tussentijd worden de taken van Claudia waargenomen door de andere drie leden van de Raad van Bestuur: Rodrique Engering (CCOO), Erik Hamoen (CDO) en Frank Peters (CFRO a.i.).

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.