Nieuws Actueel

Scania opent logistiek centrum in Zwolle

Vrachtwagenbouwer Scania opende donderdag een logistiek centrum van 11.000 vierkante meter aan de Russenweg in Zwolle. Dat schrijft de Stentor.

Jaco Meijboom | Foto: Alex Mulder 24 februari 2017

De bouw van het nieuwe centrum zorgt volgens directeur Leo Bronkhorst voor een hogere productiviteit, een kostenbesparing en levert op termijn banen op. Werknemers en processen zijn van de locatie op bedrijventerrein Hessenpoort naar Voorst verplaatst.

Lange termijn

,,Het versturen van goederen kost tijd en energie, dan is het slim om dichtbij de grootste klant te zitten. Dat is de Scania productiefabriek en die ligt hier tegenover'', legt de directeur uit. Het werk wordt zo gecentreerd en levert niet direct, maar op de lange termijn banen op.

Het logistiek centrum van Scania is volgens Bronkhorst ingesteld op groei en levert onderdelen van trucks aan landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië.,,We zijn nu één groot team'', zegt procesbegeleider Tim van de Vijver. ,,We zaten eerst in meerdere panden, nu kunnen we processen samenvoegen. Hier verzamelen we orders en sturen we boutjes, schroefjes en andere kleine benodigdheden naar landen als Marokko, Kenia en Zuid-Afrika. Hier worden geen grote wielen en framebalken verstuurd.''

Duurzaam

Het gloednieuwe gebouw moet energieneutraal worden. ,,We kozen voor een duurzame vorm van isolatie, vloerverwarming en het dak wordt voorzien van zonnepanelen'', vertelt Bronkhorst.

Het gaat goed met Scania, volgens de directeur. ,,Het is altijd een degelijk bedrijf geweest. In de dertig jaar dat ik hier werkzaam ben, hebben we nog nooit verlies gedraaid.'' Het geheim van dit succes is kwaliteit. ,,Daar focussen we op'', zegt Bronkhorst. ,,De kwaliteit van het product en daarmee de betrouwbaarheid van de auto. Kwaliteit wint altijd.'' Daar zorgen de medewerkers voor, is zijn mening. ,,Zij maken de kwaliteit. Laat werknemers invloed en inspraak hebben.''