Nieuws Actueel

Schermondernemer vecht door

Kasper Kardolus legt zich niet neer bij de negatieve uitspraak van de rechtbank voor zijn schermschool. Een al tientallen jaren voortslepende kwestie tussen Kardolus en de gemeente Zoetermeer krijgt daarmee een vervolg, aldus het AD.

Van onze redactie 6 april 2016

Schermen

Grootste pijnpunt, aldus de sportman, is de in zijn ogen oneerlijke concurrentie. De schermvereniging krijgt geen subsidie meer, maar de gemeente verhuurt ondertussen wel andere sportzalen met subsidie. De gemeente redeneert dat een hoger tarief Zoetermeerders uit de sportscholen kan jagen. In de ogen van de gemeente is dit maatschappelijk ongewenst en druist het ook in tegen het huidige sportbeleid. Kardolus wil echter dat de gemeente hiermee stopt. Hij wil dat Zoetermeer een 'gewoon' tarief aan alle Zoetermeerse sportverenigingen berekent, of de huurders van de sportzaal van Kardolus ook subsidiëert.

Gevraagd om een reactie over de kwestie, stelt een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer dat het standpunt van de gemeente bij de rechter voldoende aan bod is gekomen en dat er vanwege de lopende zaak geen inhoudelijke reactie komt. "De gemeente vindt het vervelend als zij burgers of organisaties moet teleurstellen," laat een woordvoerder wel weten.

Al eerder had de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften de gemeente geadviseerd het besluit van de subsidies te handhaven. Daar kon Kardolus zich niet in vinden, net zoals de meest recente uitspraak van de rechtbank. Hij laat het er dan niet zitten. "Ik mag een hele hoop mensen van de gemeente erg graag, maar die projectontwikkelaars moeten beter kijken wat ze doen. Ik ga in hoger beroep."