Nieuws Actueel

Service en snelheid zijn doorslaggevend voor G&B Yerseke

Vis- en Vleeshandel G&B in Yerseke is een prachtig voorbeeld van hoe een droom van twee jonge mensen kan uitgroeien tot een bedrijf van formaat.

De Ondernemer i.s.m. Auto Poppe Goes | Foto: John de Kok 2 januari 2018

Autopoppe1

In 1998 begonnen de buren Peter Goedegebure en Marnix Boone vanuit de garagebox naast hun huis met de verkoop van vis onder de naam Vishandel G&B. Parttime en in een tweedehandsbusje leverden ze aan horecabedrijven. Negentien jaar later is G&B een leverancier van verse vis-, schaal-, schelp- en vleesproducten.

Betrouwbaarheid

,,Onze eerste bus kochten we in 1999, een Volkswagen. Leverbetrouwbaarheid is belangrijk in onze markt, je transport moet gewoon goed zijn", motiveert Boone de keuze.

Lees ook: Schelpdierenbedrijf Prins & Dingemanse in Yerseke blijft innoveren

Nu rijdt G&B met een park van 30 VW-bussen, die zijn voorzien van zowel een koel- als een vriescompartiment. De auto's zijn zes dagen per week onderweg. Met een gemiddelde afstand van 90.000 kilometer per chauffeur per jaar zijn het rijdende visitekaartjes. De uitstraling is daarom een belangrijke factor. De belangrijkste redenen waarom G&B al die jaren trouw is gebleven aan VW zijn echter de service en snelheid.

,,Voor ons is er hier sprake van een langetermijnrelatie, een partnerschap'', vertelt Bas de Vroomen, verkoopadviseur van VW-dealer Auto Poppe in Goes. ,,Alles valt of staat met communicatie. In geval van nood zijn er niet veel leenkoel- en vrieswagens beschikbaar, wij maken daarom direct mensen voor G&B vrij wanneer er zich een probleem voordoet.''