Nieuws Actueel

Shell en Flixbus gaan samen alternatieve brandstoffen ontwikkelen

Shell en busvervoerder FlixBus zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen op langeafstandsbussen. Als eerste willen de twee binnen twee jaar tot vijftig bussen uitrusten met zogeheten bio-lng-technologie. Het biogas hiervoor wordt gemaakt uit reststoffen uit de landbouw.

ANP 22 november 2022

ANP221122164 1

"Met deze samenwerking willen Flix en Shell investeren in de ontwikkeling en levering van alternatieve brandstoffen zoals bio-lng, HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën), biobrandstoffen, alsook waterstof en elektriciteit voor toekomstgerichte langeafstandsbusdiensten", staat in een verklaring van de twee bedrijven.

De samenwerking is "bijzonder strategisch voor beide ondernemingen" omdat ze willen bouwen aan de infrastructuur die nodig is om het bus-wagenpark uitstootvrij te maken. De twee hebben vooral hoge verwachtingen van biogas als alternatieve brandstof. "Niet alleen omdat het de CO2-uitstoot aanzienlijk terugdringt, maar ook omdat organisch afval gerecycled kan worden."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws