Nieuws Actueel

Sky News: Microsoft wil 5 procent van personeel gaan ontslaan

Techconcern Microsoft maakt binnen enkele dagen bekend duizenden banen te gaan schrappen. Dat stelt de Britse nieuwszender Sky News zonder duidelijk te maken wat de bron voor het bericht is. Het zou gaan om zo'n 5 procent van het totale personeelsbestand van ruim 220.000 mensen. Dat zou betekenen dat ruim 11.000 banen verdwijnen.

ANP 17 januari 2023

ANP170123235 1

Microsoft maakt volgende week zijn financiële resultaten bekend. Het ligt in de lijn der verwachting dat een eventuele ontslagronde voor die tijd wordt aangekondigd zodat die de resultaten niet overschaduwt.

Als Microsoft het mes zit in het personeelsbestand is het niet het enige techbedrijf. Deze maand kondigde Amazon al aan 18.000 banen te schrappen. Maker van zakelijke software Salesforce kondigde aan met 8000 mensen minder verder te willen en Facebook-moeder Meta Platforms schrapte zo'n 11.000 banen.

Microsoft waarschuwde al in oktober dat zijn cloudactiviteiten minder goed lopen dan in de afgelopen jaren. Bovendien heeft het Amerikaanse bedrijf last gehad van de sterke dollar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws