Nieuws Actueel

Slapen in het oude gemeentehuis van Abcoude

Op de etage boven de voormalige afdeling burgerzaken van het vroegere gemeentehuis in Abcoude openen Ulla Neuhaus en haar partner Michael Guggenheim in mei een bed & breakfast. Met de opening van deze twee logeerkamers gaat een langgekoesterde wens in vervulling, schrijft het AD.

Rosanne Kok | Foto: Marnix Schmidt 16 maart 2016

"Wij houden van mensen en genieten ervan om gastvrij te kunnen zijn", vertelt Ulla Neuhaus. "Als we zelf reizen, maken we ook graag gebruik van B&B's. Die persoonlijke aandacht past bij ons."

HerenhuisHet idee voor het Bed & Breakfast, dat overigens nog geen naam heeft, is ontstaan vanuit de wens voor logeerkamers voor Ulla's familie. "Van origine kom ik uit Duitsland", vertelt Ulla Neuhaus. "Mijn familie en vrienden wonen daar nog. Zij komen niet even bij ons langs voor een avondje. Als zij komen, wil ik hun een mooie slaapplaats kunnen bieden."

In het vorige huis waar het Abcoudse stel woonde, ging dat niet. Maar toen ze de gelegenheid kregen om het herenhuis naast het voormalig Gemeente- en Polderhuis van Abcoude te kopen, ging hun wens in vervulling: op de bovenste etage werden twee logeerkamers gemaakt, compleet met eigen badkamers.

Uitvalsbasis"Deze kamers gaan we vanaf mei verhuren", vult Michael Guggenheim aan. "Abcoude is een geschikte uitvalsbasis voor het maken van prachtige fietstochten door het Gein, de Horn en langs de Winkeldijk. Ook Amsterdam ligt op fietsafstand."

De Bed & Breakfast-gasten mogen ontbijten aan de keukentafel, met uitzicht op het Raadhuisplein en de brug over de Angstel. "Hier is altijd wat te zien", stelt Guggenheim. "'s Zomers komen er volop bootjes langs en is hier gezellige reuring. 's Avonds is het daarentegen heerlijk rustig. Dat is een geweldige combinatie."

CabaretierDe eigenaren zijn nog in beraad over een naam voor hun Bed & Breakfast. "Een historische verwijzing naar het gemeentehuis is voor de hand liggend", meent de toekomstige gastheer. "Al willen we voorkomen dat onze gasten steeds bij de buren aanbellen. Daar staat heel groot 'Gemeente- en Polderhuis van Abcoude' op de gevel. Vroeger hoorden de panden bij elkaar. Nu zijn ze gescheiden."

Ook over een verwijzing naar de plaatsnaam Abcoude heeft het stel al nagedacht. Ulla Neuhaus: "Een cabaretier die hier laatst optrad, vertelde dat het hem was opgevallen dat de naam Abcoude de eerste vijf letters van het alfabet bevat en dat bijna alle klinkers erin verwerkt zijn, met uitzondering van de i. Dat zette ons aan het denken, maar het heeft nog niet tot de toekomstige naam geleid. Daar moeten we nog even op broeden, maar we hebben nog tot mei."