Nieuws Actueel

Slingerbeurs Borne levert ruim 66 mille op

Met 184 matches, die een totale waarde van 66.544 euro vertegenwoordigen, is de derde Slingerbeurs in het Bornse kulturhus weer een groter succes dan voorgaande edities. Dat meldt de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Emiel Muijderman 7 november 2016

Slingerbeurs Borne Emiel Muijderman

Klokslag 15.30 uur galmt de gong door de hal van het kulturhus, met dank aan burgemeester Rob Welten en RTL-weerman Dennis Wilt. De twee Bornenaren presenteert deze vrijdagmiddag de derde aflevering van de Slingerbeurs.

Liefdadigheid

Als de gong heeft gegalmd, zwermen zo'n 80 vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen uit Borne de ruimte in, op zoek naar diensten die worden aangeboden door deelnemende bedrijven. Rond de statafels staan 34 aanbieders van diensten en eventuele materialen waarmee het Bornse zakenleven zich van zijn liefdadige kant laat zien. Alles wordt gratis aangeboden, voor het goede doel.

De Slingerbeurs, georganiseerd door het kulturhus in Borne, is bedoeld om bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen een platform te geven waarop zij in contact kunnen komen met instellingen die om klussen verlegen zitten. Het werk dat zij leveren kunnen, wordt bij de tafels aangeboden.

Rekentafel

Op de beursvloer lopen twee hoekwerkers rond, die de zoekende instellingen waar nodig een handje helpen om het juiste bedrijf te vinden, om zo een match te kunnen maken. Ook is er een rekentafel ingericht. Daar worden alle afgeklapte matches omgerekend in het geldbedrag dat de dienst bij betaling waard zou zijn. De uitkomsten worden aan het eind van de middag bij elkaar opgeteld om een totaalbeeld te krijgen van het verloop van de handel op de beursvloer.

Succesvol

En dat blijkt bepaald niet tegen te vallen. Er zijn 184 geslaagde matches gemaakt. Die vertegenwoordigen in totaal 66.544 euro. En dat is in vergelijking met voorgaande jaren opnieuw een hoger bedrag, én meer deals. Vorig jaar werden 122 matches gemaakt, die samen 52.000 euro waard waren. En het jaar daarvoor waren het er 149, samen goed voor 50 mille. Voor deelnemende bedrijven en instellingen dus een geslaagde beurs. Wat organisator Laura Reymer betreft, alle reden om ook volgend jaar weer een Slingerbeurs op te zetten.