Nieuws Actueel

Specialist in gevoelig fiscaal mensenwerk

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Elke Willemsen | Foto Raphaël Drent 22 november 2016

GNGZ 1911 Doorzetter Dennis Heijmink foto2 Raphael Drent

De financiële crisis is een paar jaar gaande, als Dennis Heijmink in juni 2011 zijn vaste baan bij een accountantskantoor opzegt om een fiscaal adviesbureau te beginnen. ,,De sector zag een klant die steeds kritischer werd. Dat vroeg om een nieuwe strategie. Ik merkte dat ik potentiële werkgevers vooral aan het overtuigen was van mijn ambities en mijn visie op de markt. Namelijk: goed werk leveren tegen een betaalbaar tarief. Ik kreeg veel weerstand, dus zei ik tegen mezelf: Dennis, als je het allemaal zo goed weet, ga het dan zelf maar doen!"

Enthousiasme

Hij streek neer in het centrale Bemmel. ,,Ik had geen cliënten, maar wel veel enthousiasme en tien jaar werkervaring."

Vaktechnische kennis

Door alleen te doen waarin hij is gespecialiseerd, namelijk fiscaal advies verstrekken, onderscheidde Dennis zich algauw in de regio. ,,Wanneer iedereen vastloopt en zegt dat iets niet kan, vind ik een oplossing. Dat vergt vaktechnische kennis, maar het blijft ook gevoelig mensenwerk. Je komt heel dicht bij een klant te staan. Die combi maakt dit vak zo mooi."

Wijnfort

Onder een nieuwe naam en met drie ervaren collega's richt Dennis zich op de toekomst. ,,We blijven maar groeien, met klanten uit heel Nederland.'' In september trakteerde hij hen in het Wijnfort in Lent. ,,Nu is het zaak in omvang te dupliceren en ons te profileren als volwaardig adviesbureau."

Wie: Dennis HeijminkWat: fiscale adviezenWaar: BemmelSinds: juni 2011Grootte: 2 vennoten, 2 medewerkers, 1 vacatureContact: duijdfiscalisten.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioarnhem@deondernemer.nl.