Nieuws Actueel

Stakingen bij Philips opgeschort, cao-partijen weer om tafel

De aangekondigde stakingen bij zorgtechnologieconcern Philips voor deze week zijn voorlopig van de baan, melden vakbonden FNV en CNV. Het bedrijf heeft volgens de bonden een nieuw cao-bod gedaan. "Waar Philips nu aan denkt biedt voldoende perspectief om weer om tafel te gaan", zegt CNV-onderhandelaar Arjan Huizinga.

ANP 9 mei 2023

ANP090523129 1

Vakbonden hadden Philips-medewerkers van de vestigingen in Best, Eindhoven en Drachten opgeroepen deze week op verschillende dagen het werk neer te leggen. Die oproep volgde uit onvrede over het laatste bod van Philips. Volgens CNV wilde het bedrijf onvoldoende investeren in een "goede loonsverhoging". "Op zich is er namelijk voldoende financiële ruimte om medewerkers wel een heel eind tegemoet te komen in de gestegen inflatie", bepleit Huizinga.

De onderhandelaar is optimistisch over het hervatten van de cao-gesprekken. "Blijkbaar heeft men nu eindelijk door dat je slechte resultaten niet twee keer op medewerkers kunt afwentelen. Zij zijn net zo blij als de werkgever overigens, als het niet tot stakingen hoeft te komen." Wel houdt hij een slag om de arm: "Mochten we er niet uitkomen, dan pakken we de acties toch weer op."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws