Video Actueel

Startup Stories: hoe softwarebedrijf Tunga snelle groei in goede banen leidt

Hoe maak je van je startup een succesverhaal: dat is de hoofdvraag in onze serie Startup Stories. In de nieuwste aflevering gaat het over mentors. Wat is een goede mentor in de groeifase en hoe vind je die?

Presentatie: Roland Tameling en Irene Zijp | Camera en edit: Mark van Binsbergen 25 juli 2019

Presentator Roland Tameling gaat samen met groei-expert Irene Zijp van Peritam op bezoek bij de startup Tunga. Directeur Ernesto Spruyt kwam vanuit zijn achtergrond in de fairtrade op het idee een softwarebedrijf op te richten dat uitsluitend werkt met Afrikaanse programmeurs. In 2015 werd Tunga een feit.

Groei in goede banen leiden

Vier jaar later gaat het zo goed dat hij wel wat hulp kan gebruiken om de groei in goede banen te leiden. ,,In zo’n groeifase ben je op meer borden tegelijk aan het schaken. Ik heb nu iemand nodig die over mijn schouder meekijkt. Iedere ondernemer is gebaat bij een frisse blik.’’

Lees ook: Startup Stories: zo krijgt koeriers-app Brenger personeel mee in bedrijfsmissie

Volgens Zijp mag je van een mentor geen pasklare antwoorden verwachten. ,,Een goede mentor helpt je juist om zelf tot de beste antwoorden te komen’’, vertelt ze. Spruyt ziet dat wel zitten. ,,Eigenlijk ben ik op zoek naar een oudere versie van mijzelf, iemand die het allemaal al een keertje gedaan heeft.’

Whitepaper

Irene Zijp heeft een whitepaper geschreven over de voordelen en impact van een mentor hebben als ondernemer. Deze kun je hier downloaden.

Lees ook: Met deze tips groeit vegansnacks-startup Freggies naar scale-up

Een goede mentor helpt je om zelf tot de beste antwoorden te komen

Irene Zijp van Peritam