Nieuws Actueel

Stichting wil dat ABN AMRO rentecompensatie tijdelijk staakt

Stichting Geldbelangen wil dat ABN AMRO tijdelijk stopt met de compensatieregeling voor teveel betaalde rente op doorlopend krediet. De claimstichting vindt namelijk dat de bank veel te weinig compensatie biedt. Volgens eigen berekeningen van Geldbelangen krijgen klanten 40 tot 90 procent te weinig van de bank.

ANP 26 mei 2022

ANP260522091 1

De stichting heeft dit aanhangig gemaakt bij het financieel klachteninstituut Kifid en er loopt nog een procedure over bij de Commissie van Beroep van het Kifid. Deze heeft aangegeven uiterlijk eind juli met een uitspraak te komen. Omdat er binnen afzienbare tijd duidelijkheid komt, moet ABN AMRO tijdelijk stoppen met het aanbieden van compensatie, vindt Geldbelangen.

De stichting raadt klanten die een voorstel hebben gekregen, aan om niet eerder te beslissen dan eind augustus. Dan moet de impact van de uitspraak van de Commissie van Beroep bekend zijn. Geldbelangen waarschuwt daarbij dat klanten die nu akkoord gaan, voor finale kwijting moeten tekenen en daarmee hun rechten op meer compensatie opgeven.

De stichting heeft ook kritiek op de Consumentenbond, die bij de compensatieregeling samenwerkte met ABN AMRO. Geldbelangen vindt het zeer kwalijk en misleidend van de Consumentenbond dat zij de consument niet voorlicht over het feit dat er mogelijk een veel betere regeling aan zit te komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws