Nieuws Actueel

Strijd 'beste broodbakker Delft' barst los

Delftse thuisbakkers kunnen komende week een poging wagen om de titel 'Beste broodbakker van Delft' op hun naam te zetten.

Gerline Bax 6 mei 2016

Bakkerbroodjes1065

Het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde bestaat dit jaar 40 jaar. In het kader van dit jubileum houden de aangesloten molenaars een broodbakwedstrijd met volkorentarwemeel van hun molen. Zo ook Ambacht, de winkel voor ambachtelijk eten in molen De Roos aan de Phoenixstraat.

Jury'Thuisbroodbakkers' kunnen hier een kilo volkorenmeel en het benodigde gist halen voor twee broden: één brood voor thuis en de ander voor de broodbakwedstrijd. Tijdens de Nationale Molendag, op zondag 15 mei, kan het wedstrijdbrood om 13.00 uur worden ingeleverd bij de molen.

Een jury van vier Delftse bakkers beoordeelt de baksels op kleur, geur, structuur, vorm en natuurlijk op smaak. Daarna volgt om 14.00 uur de prijsuitreiking.

WinnaarDe bakker van het beste volkorenbrood wint genoeg meel om een jaar lang elke week een brood van te bakken.

De winnaar van de lokale bakwedstrijden maakt ook kans op een broodbakworkshop op zaterdag 9 juli van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. Hij is bekend van Heel Holland Bakt en de Cupcake Cup. Tijdens deze workshop wordt bepaald wie de beste broodbakker van Nederland is.

De ingrediënten voor het brood worden tot de wedstrijd tijdens de openingstijden van Ambacht, van donderdag tot met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, gratis verstrekt. De voorwaarde is wel om dan mee te doen aan de broodbakwedstrijd. www.ambachtdelft.nl