Nieuws Actueel

Studenten HAN doen onderzoek naar het centrum van Druten

Wie bezoeken het centrum van Druten? Wat doen ze daar precies? Dat gaan tweedejaars studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) de komende maanden onderzoeken, meldt De Gelderlander.

Bianca Govers 9 maart 2016

Onderzoek Studenten

Het is voor het eerst dat studenten van de HAN een onderzoek uitvoeren voor de Ondernemers Vereniging Druten (OVD). "Er wordt momenteel volop gesproken over de herinrichting van de Hogestraat. Moet die autoluw worden of toch niet? De ene winkelier vindt van wel, weer een ander van niet. Maar waar zijn deze meningen op gebaseerd? Data is er helemaal niet", zegt Léon de Jonge uit Druten.

Hij is sinds kort bestuurslid van de OVD. In het dagelijks leven werkt hij als universitair docent en laboratoriummanager op de Wageningen Universiteit. Zodoende kwam hij op het idee om studenten in te zetten voor onderzoeken. "Het is voor ons als ondernemersvereniging een mooie en goedkope manier om aan allerlei gegevens te komen. Andersom vinden jongeren het vaak een uitdaging om iets te onderzoeken."

Straten opDe studenten commerciële economie gaan de komende tijd de Drutense straten op om daar mensen te spreken. In juni hopen ze antwoorden te hebben op vragen als 'waarom komen mensen naar Druten?' en 'wat vinden ze van het centrum?' "Deze uitkomsten kunnen we mooi gebruiken voor onze plannen voor het dorpshart", vertelt De Jonge.

Tegelijkertijd begeleidt hij ook nog een andere groep HAN-studenten in Druten. Deze jongeren doen onderzoek naar de tak 'industrie en dienstverlening' binnen de OVD. "Wat verwachten ondernemers uit de dienstverlening en industrie van ons als OVD en wat niet? De studenten zullen hiervoor bij leden, maar ook niet- leden op bezoek gaan. Tevens bekijken ze hoe andere ondernemersclubs in de regio werken."

Beide projecten worden aan het begin van de zomer geëvalueerd. Volgens De Jonge zal het echter niet bij deze twee onderzoeken blijven. "We hebben alweer nieuwe zaken, die we onderzocht willen hebben. Misschien iets voor in het najaar."