Nieuws Actueel

Sturm en Dekker maakt doorstart

Annemarie Zevenbergen 2 februari 2016

Sloop 5

Het sloopbedrijf Sturm en Dekker maakt een doorstart. Volgens curator Folkert Hiemstra is er een overeenkomst bereikt met de Sinkegroep in Kruiningen. Dat bericht de PZC.

Hiemstra verklaart dat de contracten tussen beide partijen uiterlijk 5 februari worden ondertekend. Van de 35 personeelsleden van Sturm en Dekker krijgen 23 een nieuwe baan aangeboden.

Gemengde gevoelensVoormalig Sturm en Dekkerdirecteur André Verheijke heeft nog gemengde gevoelens over de doorstart. "Het biedt een positief perspectief. Absoluut. We gaan onder onze eigen naam verder onder de paraplu van de Sinkegroep. De naam Sturm en Dekker wordt dus niet van de kaart gevaagd. Dat is goed. Maar ik heb wel mensen moeten ontslaan. Dat doet pijn. Het zal lang duren voor dat gevoel bij mij verdwenen is."

De Sinkegroep uit Kruiningen bestaat uit zes bedrijven: sloop, recycling, puinverwerking, transport, grondverzet en aanneming. Het bedrijf nam december vorig jaar al de Goese vestiging van Sturm en Dekker over.

Fors verliesHet Walcherse sloopbedrijf werd vorige week door de rechtbank in Middelburg failliet verklaard. Sturm en Dekker kende vorig jaar een fors verlies. De jaren daarvoor waren ook al moeilijk.

De eigenaren hebben het faillissement aangevraagd om de schulden niet hoger te laten oplopen. Met de curator werd overeenstemming bereikt over doorwerken en leveranties tijdens de doorstartonderhandelingen.

Vijftigjarig bestaanHet Walcherse bedrijf is gevestigd aan de Noordweg in Oostkapelle en aan de Kleverskerkseweg in Middelburg. Sturm en Dekker opereert op diverse terreinen in de bouwsector, onder meer sloopwerk en bodemsanering. In november 2008 vierde het bedrijf nog het 50-jarig bestaan. Willem Sturm en Jan Dekker begonnen in november 1958 aan hun eerste klus: de ontmanteling van de kapitale Oostkapelse buitenplaats Schoonoord aan de Oude Domburgseweg.

Medio januari begon Sturm en Dekker aan de sloop van de voormalige Club Privé tegenover het NS-station in Vlissingen.