Nieuws Actueel

't Dijkhuysje gaat weg uit Lelystad

Van onze redactie 8 januari 2016

Dijkhuysje Restaurant Verhuizing

Restaurant 't Dijkhuysje vertrekt uit Lelystad, meldt De Stentor. De eigenaren Michèle van der Linden en Nicky Quarz gaan verder in Muiderberg.

Het gegeven dat 80 procent van de gasten van buiten Lelystad komt en 65 procent van buiten Flevoland heeft de eigenaren aan het denken gezet. Bovendien heeft het pand in Lelystad-Haven zijn beperkingen. Eén en één is twee en daarom gaan Van der Linden en Quarz koken in Muiderberg, in het pand waar voorheen Het Lagerhuys zat.

"De afgelopen jaren hebben we met veel plezier gewerkt aan het opbouwen van ons restaurant in Lelystad. We hebben onze eigen stijl ontwikkeld en culinair veel bereikt in 't Dijkhuysje", aldus Michèle van der Linden.

Volgens Van der Linden en Quarz vraagt de gastronomie van nu om verandering en daarin moeten ze meegaan om niet achterop te raken.

Wensen"Wat dat betreft konden we in 't Dijkhuysje niet verder. Het pand heeft zijn beperkingen, wat ons belemmert in het verder uitbouwen van onze visie. Het pand in Muiderberg voldoet volledig aan onze wensen. Daar kunnen we onze visie en ambitie volledig uitwerken", aldus Van der Linden. Het voordeel van het voormalige Het Lagerhuys: veel van de bezoekers van 't Dijkhuysje komen uit de regio 't Gooi/ Amsterdam, het pand heeft de zo gewenste grotere keuken en het pand heeft meer uitstraling.

Het streven is medio maart in Muiderberg van start te gaan. Of 't Dijkhuysje in Lelystad de naam 't Dijkhuysje blijft houden of een andere naam krijgt, weet Van der Linden nog niet. Wie de exploitatie van het inmiddels gesloten restaurant in Lelystad overneemt is nog niet bekend.