Nieuws Actueel

't Warenhuys trekt minstens een jaar in oud V&D pand Roosendaal

Ruim een halfjaar na het faillissement van V&D krijgt het winkelpand op de Nieuwe Markt in Roosendaal een nieuwe bestemming, schrijft BN de Stem. 't Warenhuys opent daar op 1 november een winkel waar wonen en beleving de kernwaarden zijn.

Frank Timmers 29 september 2016

Warenhuys VD

"Een woonwarenhuis, maar van het soort dat je nergens anders ziet", maakt eigenaar Martijn Banen duidelijk. Hij is van de BV WoonWorld XL uit Zwanenburg, die het grote pand voor in ieder geval een jaar wil huren van Syntrus Achmea. Beide partijen zijn formeel een periode van 4 tot 23 maanden overeengekomen.

Van deze tijdOp 1 november gaat alleen de benedenverdieping open, met woonaccessoires, wanddecoratie, verlichting, sierkussens, kleinmeubelen en grote robuuste tafels. "Je kunt er alles verwachten, als het maar onderscheidend is. Niet de traditionele artikelen die je op een doorsnee woonboulevard treft." Banen geeft als voorbeeld een partij metalen bakken die hij onlangs bij een oude metaalfabriek op de kop heeft getikt. "Vintage en industrieel, dat is van deze tijd."

HorecaOp 1 december wil de Amsterdammer Martijn Banen ook de eerste verdieping openen, waarin horeca komt, op de plek waar La Place zat. "We zoeken in Roosendaal acht zelfstandige ondernemers met een specialiteit. Mensen die prachtige taarten bakken, salades of wokmaaltijden maken, of hamburgers die zo groot zijn dat je mond er niet omheen past. Zij nemen zelf meubelen mee waardoor het een allegaartje wordt aan stoelen en tafels waaraan de bezoekers gezellig kunnen eten. De ondernemers regelen onder elkaar de bezetting waardoor zij er niet zelf zes dagen hoeven te staan. We zoeken in 't Warenhuys de plezierige en ontspannen sfeer van foodfestivals."

Lokale ondernemersBanen biedt ruimte aan lokale ondernemers die te klein zijn om zelf een winkel te openen. Niet alleen in de horeca, maar ook met andere producten. "Op de eerste verdieping starten we een straatje met kleine bijzondere merken, bijvoorbeeld sieraden. Maar ook een masseur is welkom om hier op zaterdag klanten te masseren. We zoeken een barbier. Dat soort zijsprongen passen perfect in onze formule." 't Warenhuys biedt werkgelegenheid aan tientallen nieuwe personeelsleden, een precies aantal is nog niet duidelijk.

Op de tweede verdieping komen de grotere meubelen zoals banken en bedden. Daar is ruimte voor een open podium. "Leuk toch, we draaien er bijvoorbeeld zwart-witfilms. Mensen nemen van thuis kussens mee en gaan hier lekker op de grond film kijken. We staan bol van de ideeën om het podium te gebruiken."