Nieuws Actueel

Taxironselaars Schiphol beraden zich

De taxichauffeurs die gisteren het kort geding hebben verloren over het ronselverbod op Schiphol, beraden zich op wat ze gaan doen. Dat schrijft het AD.

AD 8 februari 2017

Taxi 1065

,,We hebben drie mogelijkheden'', zegt een woordvoerder namens de groep van 61 personen die de zaak hadden aangespannen. ,,Ons erbij neerleggen, de bodemprocedure aangaan of een boete aannemen en het daarna op een proefproces laten aankomen.''

Overlast

De uitspraak komt niet onverwacht voor de chauffeurs, die hun taxidiensten aanboden op Schiphol zonder 800 euro te betalen aan de luchthaven. Daardoor mochten ze niet op de taxibaan staan, maar zetten ze hun taxi in de parkeerplaats en probeerden reizigers over te halen hún taxi te nemen. Dat leidde tot veel overlast.

Vanwege 'verstoring van de openbare orde' verbood de gemeente Haarlemmermeer ze daarna nog op Schiphol te werken. Het kort geding dat de chauffeurs aanspanden, verloren ze dus.

Sfeer

Volgens hun woordvoerder wordt er sinds gisteren 13.00 uur gehandhaafd op Schiphol. Een aantal collega's is toch aanwezig, 'om sfeer te proeven'. Maar er zijn er ook bij die tóch gewoon aan het werk gingen, weet hij. ,,We zijn geen criminelen, maar gewoon chauffeurs die geld willen verdienen.''

Gerelateerde artikelen:

Verzet taxironselaars Schiphol tegen verbod