Nieuws Actueel

Technostuc Systemen gaat voor gezonde bouwmaterialen

Als bouwadviseur kreeg Robin Zwarteveen vaak te horen dat mensen zich niet goed voelden in hun woon- en werkomgeving. Dat zette hem en zijn vrouw Ingrid aan om te onderzoeken hoe je een aangenaam en gezond leefklimaat in woningen en kantoren realiseert door het gebruik van gezonde bouwmaterialen.

Van onze redactie 4 januari 2017

Technostuc

“In 2000 hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en zijn we Technostuc Systemen begonnen,” vertelt Zwarteveen. “We leveren natuurlijke afbouw- en isolatiematerialen zoals leemstuc, kalkpleisters en isolatiematerialen op basis van natuurproducten. Deze zijn veel gezonder voor de mens dan de nog steeds veelvuldig gebruikte aardolie-gerelateerde producten. Leem werkt preventief, reguleert de luchtvochtigheid, haalt schadelijke stoffen uit de lucht, houdt warmte vast en geeft het weer af en het is altijd herbruikbaar. Met leemstuc heb je geen airco nodig. Ook kalkproducten zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en zijn schimmelwerend, dat wisten de Romeinen al.”

Houtvezelisolatie

“Het isoleren van woningen met stro was vroeger al net zo’n probaat middel. Wij hebben houtvezelisolatie, een eigentijdse variant en de meest milieuvriendelijke isolatie die er is, in de markt gezet. Wij zijn importeur van Pavatex, een Zwitsers bedrijf waar dit isolatiemateriaal wordt geproduceerd. Het wordt gemaakt van afvalhout van houtzagerijen en het kan na gebruik zelfs aan de natuur worden teruggegeven. Het is warm in de winter en koel in de zomer, heeft de hoogste geluidswerende eigenschappen van alle isolatiematerialen en het gaat heel lang mee.”

Natuurlijk en gezond

“Wij importeren en ontwikkelen natuurlijke, gezonde producten en systemen op het gebied van stucwerk, isolatie en afbouw met feelgood-eigenschappen. Moderne varianten van oude materialen, waarvan weweten wat ze doen. Wij leveren eerlijke, werkelijk duurzame bouwmaterialen, geven uitgebreid advies en bieden schriftelijke systeemgaranties. ”

Rijksmuseum

Robin Zwarteveen: “We hebben ook veel overheidsgebouwen in ons bestand. Onze meest bijzondere klant was het Rijksmuseum in Amsterdam. De gewelven onder het immense gebouw moesten hersteld worden om als tentoonstellingsruimtes dienst te kunnen doen. Ze wilden een reversibiliteits-stuc die zonder schade te verwijderen was. Mijn advies om leemstuc aan te brengen, deed de betrokken commissies de wenkbrauwen fronsen. Een uitgebreide proef met leemstuc op één van de gewelven, gaf de doorslag. De stuc kwam er probleemloos en schoon af.”

Twentse Duurzame Bedrijven

Tijdens het Business Festival op 20 april 2017 maakt De Ondernemer bekend welk bedrijf zich het meest duurzame bedrijf van Twente mag noemen.

> Lees meer over het Business Festival

In de serie Twente Duurzaam verscheen eerder:

> Som= geeft bestaand vastgoed graag een tweede kans> Koelplan zet vol in op duurzame toekomst> SKO scoort met duurzaamheidsstraat > AGRO-nrg> Advies van Extend: een investering die zichzelf terug verdient