Nieuws Actueel

Tesla aangeklaagd door plotseling ontslagen werknemers

Automaker Tesla is in de Verenigde Staten aangeklaagd door twee werknemers die deze maand zijn ontslagen. Ze werkten in de Tesla-fabriek in de plaats Sparks in Nevada. Volgens de twee oud-werknemers heeft het bedrijf niet van tevoren aangekondigd dat er ontslagen zouden vallen, wat in strijd is met de wet.

ANP 21 juni 2022

ANP210622072 1

Volgens de oud-werknemers zijn er alleen al in de fabriek in Nevada de afgelopen maanden vijfhonderd mensen ontslagen. Daarmee gaat het om een reorganisatie, die Tesla minstens zestig dagen van tevoren had moeten aankondigen. In plaats daarvan kregen werknemers plotseling te horen dat ze niet meer terug hoefden te komen.

Eerder deze maand zei Tesla's topman Elon Musk volgens persbureau Reuters in een email nog dat hij een "superslecht gevoel" had over de economie en dat Tesla 10 procent van z'n personeelsbestand moest ontslaan.

De twee oud-werknemers willen nog zestig dagen doorbetaald krijgen van het bedrijf en willen dat andere Tesla-medewerkers in de VS die plotseling zijn ontslagen ook vergoed worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws