Nieuws Actueel

Tesla-oprichter Elon Musk tekent bizar salariscontract: 55 miljard of 0 dollar over 10 jaar

Ondernemer Elon Musk heeft een bijzonder nieuw tienjarig contract getekend met Tesla, schrijft de Volkskrant. Als het elektrische-autobedrijf over tien jaar 650 miljard dollar (530 miljard euro) waard is - ruim tien keer zo veel als nu het geval is - dan kan Musk de rijkste man op aarde worden. Als dat niet wordt gehaald, dan krijgt de flamboyante ondernemer niets.

Wilco Dekker | Foto: EPA 24 januari 2018

Elon musk tesla inkomen onderneemr space x paypal boring company neuralink

Dat werd dinsdag duidelijk uit stukken die Tesla heeft gedeponeerd. De 46-jarige Musk (die al miljardair is) belooft de komende tien jaar zonder vast salaris te werken, net als dat nu al het geval is. Er wacht hem over tien jaar een enorme beloning van ruim 55 miljard dollar, maar alleen als Tesla dan 650 miljard dollar waard is.

De marktwaarde van het bedrijf uit Palo Alto, Californië is nu krap 60 miljard dollar.

Lees ook: De 5 waanzinnige succesprincipes van Elon Musk

Geruchten ontzenuwen

Het contract is opgesteld om de geruchten te ontzenuwen dat Musk Tesla verlaat voor een van zijn vele andere projecten. Hij is niet alleen de baas van de elektrische-auto-fabriek, maar ook van onder meer het ruimtevaartbedrijf SpaceX en van het transportbedrijf Boring Company. Dat wil tunnels bouwen om snel vervoer mogelijk te maken, bijvoorbeeld voor de ook al door Musk bedachte Hyperloop.