Nieuws Actueel

Theaterschool Flynnk opent in Enschede na gedegen marktonderzoek

De Goorse Lynn Tackaert is in Enschede met een theaterschool begonnen: Flynnk, school of performing arts, zo bericht Tubantia.

Tubantia 15 augustus 2017

Flynnk lynn theaterschool

Lynn Tackaert (29) heeft gedegen marktonderzoek gedaan. De Goorse van Vlaamse afkomst ging voor de vestigingsplek van haar 'school of performing arts' niet over één nacht ijs. Anderhalf jaar geleden ontstond het idee een eigen theaterschool te beginnen. Dat ze voor Enschede koos klinkt logisch: "In Enschede is vraag naar een school die theater- en musicallessen op een hoger niveau biedt. De markt is hier niet verzadigd. Ik hoop dat ik onderscheidend kan zijn van de anderen, De Theatermakerij en Kaliber Kunstenschool. Wij gaan meer in de richting van musical, dans, tapdans en stemtheater. Verder is er veel aandacht voor de ontwikkeling en begeleiding van jonge mensen die later het podium op willen."

Zeven dagen per week open

Vanaf september, na een open lesweek, zal ze zeven dagen per week open zijn, bij Go Planet boven het duikcentrum tegenover het stadion van FC Twente. Ze heeft inmiddels kennismakingslessen gegeven voor basisscholen uit Hengelo en Enschede.

Bedrijfsfilms

De liefde bracht de Vlaamse Lynn Tackaert naar Goor, haar school voor podiumkunsten brengt haar nu naar Enschede. Ze speelt zelf nog regelmatig in tv-series, bedrijfsfilms en musicals.

Vakgebied

Door haar ervaring in het vakgebied heeft Tackaert in de loop der jaren contacten opgebouwd met de grote Nederlandse castingbureaus. "Zij weten dat ik lesgeef en oog heb voor talent. Ik krijg regelmatig de vraag: 'Zeg, heb jij iemand voor deze of deze productie?' " Feit is dat veel professionele acteurs, muzikanten en dansers hun werk in en rond de Randstad moeten vinden en dat de meeste academies voor podiumkunsten ver van Twente zijn gevestigd.

Lessen

De Goorse wil dat talent dat uitvliegt weer terugkomt naar Twente. "Velen blijven 'hangen' in Amsterdam. Ik wil dat mensen in elk geval de mogelijkheid hebben om hier weer te wonen en te werken. De lessen hier moeten zo goed zijn dat ze een reden hebben om hier terug te komen en ook les te geven."

Regionale producties

Zoals haar vriendin Ellen Kremers uit Goor heeft gedaan. "Zij speelt in musicals, maar ook in regionale producties zoals Het verzet Kraakt. En ze komt bij Flynnk musicallessen geven."

Ambitie

Haar eigen verhaal ligt aan haar tomeloze ambitie ten grondslag. Lynn Tackaert merkte op de middelbare school in Vlaanderen dat ze zingen en dansen zo leuk vond, dat ze er een toekomst in zag. "Op school streefde ik naar de hoogste cijfers. Als ik een 9 haalde was ik teleurgesteld." In dansen en zingen kon ze dat loslaten. "Je krijgt geen cijfer voor theater. Wanneer ben je de beste in toneel? Wat maakt jou de beste zanger? Dat kun je niet meten. Dat zijn slechts meningen."

Kiezen

Toen ze 16 was vonden haar ouders het genoeg. "Ik werd naar het Kunsthumaniora gestuurd. Daar probeerde ik mij voor te bereiden op de Academie voor Muziek- en Musicaltheater in Tilburg." Het was niet dat ze altijd al droomde in een musical te staan en dat ze daarom voor deze richting koos. "Met mijn ouders zag ik wel eens een musical, ik vond het gaaf. Maar popmuziek vond ik ook gaaf en dans ook. Ik kon niet kiezen."

Tussenjaar

Musical heeft alles. Tackaert deed auditie in Tilburg en werd afgewezen. "Ik was te poppy, niet genoeg musical." In Antwerpen deed ze in een tussenjaar de vooropleiding musical. Daarna werd ze alsnog aangenomen.

Talent

Het had volgens haar enorm gescheeld als ze hulp bij haar zoektocht had gekregen. "Mijn ouders komen niet uit deze wereld. Ik wist eigenlijk niet waar ik terecht kon en hoe ik mij het beste kon voorbereiden op mijn opleiding. Je doet auditie met 500 anderen tegelijk, 30 daarvan worden er aangenomen. Ik bied de begeleiding die ik zelf had willen hebben. En: talent alleen is niet genoeg. je moet het ook kunnen laten zien."

We hebben aandacht voor de ontwikkeling en begeleiding van jonge mensen die later het podium op willen

Theaterschool-eigenaar Lynn Tackaert