Nieuws Actueel

Tijdelijke pepernotenwinkel Van Delft grote hit in Nijmegen

Amper een week open en nu al zijn de stroopwafel- en caramel zeezoutvariant uitverkocht. In de nieuwe tijdelijke pepernotenwinkel kun je tot even na Sinterklaas terecht voor kruidnoten in meer dan 40 smaken. Dat schrijft De Gelderlander.

Carolien Gerards | Foto: Koen van Weel 28 september 2016

Van Delft tijdelijke pepernootwinkel Nijmegen

Buiten kan het dan wel 22 graden zijn, in de tijdelijke vestiging van De Pepernotenfabriek in de Burchtstraat wordt deze dinsdag volop van de kruidnoten geproefd. In de winkel van de keten Van Delft zijn de klassieke kruidnoot en de chocoladenoot verkrijgbaar. Maar de zaak staat vooral bekend om de exotische smaken. Pina Colada bijvoorbeeld, sinaasappel, framboos en zure mat. Vorig jaar opende Van Delft de eerste vestigingen. Dit jaar zijn er een stuk of zes, waaronder in Nijmegen en Arnhem. Vrijwel alle vestigingen zijn een maand of drie open.

Zure mat

In de zaak mag je volop proeven. "Maar als u niet van zure mat houdt, kunt u deze beter niet proberen", waarschuwt medewerker Bart Drijdijk. Een zakje losse kruidnoten kost 4 euro.

Nieuwsgierigheid

Fons de Beijer en Dorien Derksen uit Doornenburg hoorden van hun dochter over de winkel. Uit nieuwsgierigheid kwamen ze een kijkje nemen. "Dat zakje truffelpepernoten kunnen we beter niet meenemen, want dan is-ie vanavond leeg", zegt De Beijer tegen zijn partner. De lekkerste kruidnoot? "Het is maar waar je van houdt", vindt Derksen. "De caramel was ook lekker."

Gerelateerde artikelen

Pepernoten van Pieterse vliegen over de toonbank

Overzicht: Lijst belangrijkste feestdagen 2016-2017 ondernemers

Kerstpakketten bestellen: Overzicht leveranciers 2016