Nieuws Actueel

'Tof om deel uit te maken van de dance-industrie'

Rik Sietzema (21) trad dit jaar op als Disco Juggler van Miami tot Sjanghai. Ook werd hij met zijn act uitgenodigd op privéfeesten van DJ Hardwell, Laidback Luke, Blasterjaxx en Afrojack. "Echt bizar!", vat de Arnhemmer in de Gelderlander het jaar 2016 samen.

Henk Aalbers | Foto: Rolf Hensel 29 december 2016

Disco jongleur rik

De Arnhemmer verzorgt met kegels en andere lichtgevende attributen een lichtshow op het ritme van de muziek. "Op die verre reizen had ik wel gehoopt, maar ik had verwacht dat het nog wat langer zou duren", zegt hij.

Oefenen

Een van de voornemens die hij aan het begin van dit jaar uitsprak was: meer oefenen en minder met zijn telefoon bezig zijn. Dat heeft hij deels waargemaakt. "Ik oefen meer en ik besteed ook veel tijd aan het ontwikkelen van acts. Maar ik ben wel heel veel met mijn telefoon en met mijn laptop bezig. Dat is toch ook een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf."

Doorbraak

2016 had wat Sietzema betreft het jaar van zijn echte internationale doorbraak moeten worden. "Wat betreft connecties leggen en een goed fundament bouwen voor Disco Juggler is het zeker gelukt. Als doorbraak wil ik het nog niet omschrijven. Wie weet komt dat in 2017 als ik alles weer een stapje groter ga maken."

Disco Juggler

Nationaal gaat het heel goed met zijn act als Disco Juggler. Hij doet 10 tot 15 optredens per maand. Veelal in nachtclubs en op muziekfestivals. "Maar optreden op bedrijfsfeesten vind ik ook nog altijd gaaf."

Studie

Dan is hij ook nog student. "Het gaat goed met mijn studie International Leisure Management in Breda. Ik zit in het derde jaar en ik loop met veel plezier stage bij een bekend bedrijf dat grote dance-events organiseert over de hele wereld."

Hoogtepunt

Sietzema kondigde een jaar geleden in deze krant aan dat hij in maart 2016 op een groot festival in de Verenigde Staten zou optreden. Is dat doorgegaan? "Jazeker. Ik stond op het Ultra Music Festival in Miami, waar de hele wereldtop van dj's aanwezig was. Het festival duurt een week en is toonaangevend in de dance-wereld, dus enorm tof om daar deel van uit te maken. Die week was sowieso het hoogtepunt van het afgelopen jaar."

Tournee

Zijn wens om met Nederlandse top-dj's op wereldtournee te gaan, staat nog steeds. "Ik heb mijn netwerk in 2016 flink uitgebouwd. Ik verwacht dan ook dat het binnenkort gaat gebeuren. Maar voorlopig heb ik vooral mijn eigen tours door Nederland en Europa. Dat is goed voor mijn ervaring, voordat ik alles een stap hoger ga zetten."

Scene

2016 was erg belangrijk voor zijn carrière. "Veel shows in binnen- en buitenland gedaan en veel nieuwe contacten gelegd in de dance-industrie. Het voelt tof aan als bekende dj's je blijken te kennen en je deel gaat uitmaken van de scene, ook al doe ik iets compleet anders."

Privéjet

Zijn voornemen voor 2017: "Ik wil nóg meer van de wereld zien en mijn ultieme droom laten uitkomen. Mijn droom is het om als Disco Juggler met een beroemde dj in een privéjet op tournee te gaan in het buitenland. Wanneer ik dat heb bereikt, is mijn carrière compleet. Het zit er voor mijn gevoel aan te komen."

Ik wil nóg meer van de wereld zien en mijn ultieme droom laten uitkomen.