Nieuws Actueel

Topdrukte in het reusachtige magazijn van Wehkamp

Met nog twee dagen te gaan voor de kerst beleeft Wehkamp in Zwolle topdrukte. Vijftigduizend dozen en pakken per dag stuwt het nieuwe distributiecentrum elke dag naar buiten. Dat schrijft DeStentor.nl.

Jelle Boonstra | Foto: Henri van der Beek 23 december 2016

Wehkamp 1065

Daar zitten gemiddeld 150.000 artikelen in. Binnen een dag geleverd door de 3000 DHL-mensen die er in Nederland voor op pad gaan. Wehkamp zette vorig jaar voor 100 miljoen dit gebouw neer, ultramodern, en bijna helemaal geautomatiseerd. "De enige manier om zulke grote aantallen te verwerken", zegt Jan Fennema, de logistieke man van Wehkamp. In het centrum zelf is ook alles van de grote getallen: er liggen 500.000 artikelen in de schappen, van kinderringetjes tot aan grote pakken Pampers.

Vliegende vaart Tussen bestelling en het verzendklaar maken van alle bestelde goederen ligt een half uur. In het reusachtige magazijn (18 gangen van 140 meter, en 15 meter hoog) halen 468 treintjes de artikelen in vliegende vaart uit het magazijn, 24 orderpickers doen ze in de doos - de enige plek waar echt nog mensenhanden nodig zijn. Wehkamp snijdt de doos daarna precies op maat, om geen loze ruimte te laten vervoeren.

Gerelateerde artikelen:

De imponerende logistiek achter de pakketten van Coolblue