Nieuws Actueel

Topman Ryanair: zomertickets duurder dan voor corona

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat de prijzen voor tickets in de zomerperiode met 7 tot 9 procent verhogen in vergelijking met die voor de uitbraak van de coronapandemie. Dat zei topman Michael O'Leary van de Ierse prijsvechter tegen persbureau Reuters. Volgens O'Leary lopen de boekingen voor zomervakanties goed.

ANP 14 juni 2022

ANP140622115 1

De topman verwacht dat de bezettingsgraad aan boord van vliegtuigen van Ryanair in juni weer bijna terug zal zijn op het niveau van voor de pandemie. "En juli, augustus en september zien er erg sterk uit, met hogere bezettingsgraden en ook hogere tarieven", aldus O'Leary.

De baas van de budgetmaatschappij verwacht verder dat de problemen voor Europese reizigers zullen verminderen in de zomer, nu luchthavens bezig zijn de personeelstekorten aan te pakken. Bij luchthavens als Schiphol, maar bijvoorbeeld ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland, zijn er de afgelopen tijd enorme vertragingen geweest, met lange rijen wachtende passagiers vanwege tekorten aan beveiligers en bagage-afhandelaars.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws