Nieuws Actueel

Topman UBS: pijnlijke besluiten na overname Credit Suisse

Topman Sergio Ermotti van de Zwitserse bank UBS heeft vrijdag gewaarschuwd voor "pijnlijke" besluiten op het gebied van werkgelegenheid na de overname van branchegenoot Credit Suisse. Credit Suisse werd in maart van de ondergang gered door UBS onder grote druk van de Zwitserse overheid.

ANP 2 juni 2023

ANP020623132 1

Volgens Ermotti zal er onvoldoende plaats zijn voor alle werknemers in het nieuwe fusiebedrijf. "We kunnen niet voor iedereen baanmogelijkheden op korte termijn creëren. Synergievoordelen zijn deel van het verhaal", aldus Ermotti. Hij volgde de Nederlander Ralph Hamers op als topman bij de grootste bank van Zwitserland in de nasleep van de overname van Credit Suisse.

Ermotti stelt dat er goed gekeken moet worden naar de kosten bij de nieuwe organisatie om zo financieel duurzaam te worden. "Het wordt pijnlijk", aldus de topman op een financiële conferentie in het Zwitserse Bern.

Credit Suisse had al langer te maken met problemen. De redding van de tweede bank van Zwitserland door UBS moest voorkomen dat er een grotere crisis in de Zwitserse bankensector zou ontstaan. Daarbij bood de Zwitserse overheid voor miljarden aan garanties.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws