Nieuws Actueel

Trots op uniek predicaat Hofleverancier

Uit handen van burgemeester John Berends ontving Jan Coolen (51), directeur van Automobielbedrijf Coolen in Apeldoorn en Deventer, het predicaat Hofleverancier voor de vestiging in Apeldoorn.

Charlene Berkhout 30 maart 2017

Jan Coolen

U bent Hofleverancier. Hoe is dat gekomen?

,,De grootste prestatie van een bedrijf dat het predicaat Hofleverancier krijgt, is langer dan 100 jaar bestaan. Begin 2014 vertelde ik burgemeester John Berends tijdens onze nieuwjaarsborrel dat hij bij een van Apeldoorns oudste bedrijven was. Een dag later werd ik gebeld door de afdeling economische zaken van de gemeente. Ze wilden me helpen de aanvraag voor het predicaat Hofleverancier in gang te zetten. In de tijd erna volgde een strenge controle door onder meer de Belastingdienst en Arbeidsinspectie. Na goedkeuring ontvingen we op 5 november 2016 het predicaat."

Waarom wilde u dit predicaat ontvangen?

,,Het is een grote eer. Slechts 450 bedrijven in Nederland mogen dit predicaat voeren. Tot deze groep behoren maar een aantal automobielbedrijven. Het is een unieke onderscheiding in onze branche. Daarnaast ben ik natuurlijk trots op al mijn voorgangers, door wie dit bedrijf inmiddels al 176 jaar bestaat. De autobranche is door wetgeving en milieueisen overgeleverd aan de grillen van de overheid. Het is daarom bijzonder dat het bij ons al zo lang goed gaat."

Waar droomt u nu van?

,,Ik ga nadenken over hoe ik in de toekomst het stokje wil overdragen. In Apeldoorn werken negentien mensen. Sommige monteurs werken hier al meer dan 40 jaar. Hoe ga ik die vervangen als zij met pensioen gaan? Ook moet ik de jonge generatie aantrekken om mij te ondersteunen in de deelgebieden waar ik minder goed in ben. Denk bijvoorbeeld aan internet en social media. Het fundament van het bedrijf moet sterk blijven. Daar ga ik voor zorgen. Net zoals mijn voorgangers hebben gedaan."