Nieuws Actueel

Tuinwinkel STEK is schot in de roos

De geur van planten bij STEK is zalig. Het werkt haast bedwelmend. In de hoek van het souterrain richting de tuin, die vol staat met kruiden en buitenplanten, staat een bankje. Met een kop thee erbij is het rustig praten met Marieke de Keijzer, een van de initiatiefnemers van de stadstuinwinkel. ,,We misten in het centrum van Rotterdam een plek waar je voor goede planten en het juiste advies terechtkunt. Het concept bleek een schot in de roos."

Eduard Voorn | Foto: Marco de Swart 2 december 2016

Plant 1065

De winkel is ondergebracht in een coöperatie, met vijf aandeelhouders. ,,Vanuit STEK voeren we onze advieswerkzaamheden uit voor het inrichten van tuinen of het aankleden van restaurants of kantoren", gaat Marieke verder. Er is net een spannende, zakelijke beslissing genomen: een investering in een vrachtwagen die op aardgas rijdt. Noodzakelijk om de vele planten en spullen op te halen.

Communicatie,,De grootste uitdaging is wellicht de communicatie onderling. Elke dag staat er natuurlijk iemand anders in de winkel. We moeten alles goed aan elkaar doorgeven."

TijdDe oprichters dromen soms van franchise-STEK's in andere steden. ,,Maar als mensen horen hoeveel tijd een zaak runnen kost, haken ze af. Het romantische plaatje blijkt in de praktijk toch iets anders. Het is heel leuk, maar ook veel werk. Wat dacht je het dagelijks water geven van al die planten?"

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiorotterdam@deondernemer.nl.